Φορολογία | Φορολογικά Νέα

1-20 of 1594

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 80
Μειώνεται κατά 30% το τέλος επιτηδεύματος - Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης το 2021

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 30% από εφέτος. Ενώ σχεδιάζεται δύο χρόνια νωρίτερα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ποιοι θα μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία σε 24 ή 48 δόσεις

Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2019 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως και την 1η Νοεμβρίου, θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων προς την εφορία.

Περισσότερα
Οδηγός για να δηλώσετε τα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων σας χωρίς πρόστιμο

Προθεσμία έως και το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα στους δήμους τ.μ., ώστε να αποφύγουν όλα τα αναδρομικά πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις που προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα
Προς μείωση του ΦΠΑ στις ιδιωτικές κλινικές από το 24% σε 13% ή 6% - Τα 2 σενάρια

Έτοιμη να μειώσει τον ΦΠΑ στις διωτικές κλινικές από το 24% σε έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές, 6% ή 13%, είναι η κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μέτρου.

Περισσότερα
Έρχεται έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών - μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Έκπτωση 20% επί του ΕΝΦΙΑ θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όλα τα ακίνητα που είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα από το 2020, παράλληλα με τη μεσοσταθμική μείωση του φόρου κατά 8%.

Περισσότερα
Ποδαρικό στο 2020 με μειωμένους συντελεστές φορολογίας - Ποιοι ευνοούνται

Με μειωμένους συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος υποδέχεται το 2020 η εφορία, ελαφρύνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Περισσότερα
Παράταση έως 15/1 για τα τέλη ΙΧ - Πληρώστε τα ...το Μάρτιο μέσω πιστωτικών

Παράταση έως και τις 15 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Περισσότερα
Πιθανή η παράταση για τα τέλη ΙΧ - Το κόλπο αναβολής μέχρι το Μάρτιο για όσους έχουν πιστωτικές

Πιθανή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του 2020, που κανονικά εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 31/12/2019.

Περισσότερα
Ποιοι θα δικαιούνται από το 2020 επίδομα ενοικίου - Τα κριτήρια και τα ποσά

Αλλαγές έρχονται από το 2020 στο σύστημα επιδότησης ενοικίου για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, καθώς θα περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα ορίζει νέους κανόνες.

Περισσότερα
Οι τράπεζες που είναι ανοιχτές Σάββατο και απογεύματα για πληρωμές φόρων

Η ώρα της πληρωμής των τελευταίων φόρων του 2019 έφτασε. Κάντε τις συναλλαγές σας χωρίς κόστος σε καταστήματα διευρυμένου ωραρίου.

Περισσότερα
Τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθούν ως 31/12 - Τα δωρεάν κανάλια εξόφλησης

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για την εξόφληση της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας για το 2020. Όλα τα κανάλια πληρωμής και οι άτοκες δόσεις.

Περισσότερα
Το Μάιο ο νέος μειωμένος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ - Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν αυξήσεις

Μειωμένη επιβάρυνση 8% στο σύνολο του ΕΝΦΙΑ, αλλά και αυξήσεις στο φόρο σε περιοχές που σήμερα υποφορολογούνται, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Περισσότερα
Πληρωμή τελών ΙΧ απευθείας στο e-banking χωρίς τους κωδικούς από το Taxis

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας ή η επίσκεψη στο taxis για την αντιγραφή του κωδικού πληρωμής δεν είναι πλέον απαραίτητη για την πληρωμή τους.

Περισσότερα
Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ - Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης  η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ που θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερα
Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2020 - Κούρεμα και στην εισφορά αλληλεγγύης

Νέο δώρο στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα κάνει η κυβέρνηση το 2020, μειώνοντας ξανά τον ΕΝΦΙΑ, αυτή τη φορά κατά 8%, μετά το -22% του 2019.

Περισσότερα
Ρύθμιση αδήλωτων τ.μ. στους Δήμους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά - Ρύθμιση ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τα πραγματικά τ.μ. των ακινήτων τους στους Δήμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα ή αναδρομικά τέλη, θα έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες έως τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα
Πληρωμή φόρων σε 12 άτοκες δόσεις - Προετοιμάστε την πιστωτική σας κάρτα

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πλησιάζει, ενώ η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων πολλαπλασιάζονται.

Περισσότερα
Οι τελικές διατάξεις για e-αποδείξεις - Ποιες δαπάνες καλύπτουν το 30% - Ποιοι εξαιρούνται

Οριστικοποιήθηκε το μέτρο της συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα ισχύει από το 2020, υποχρεώνοντας τους περισσότερους φορολογούμενους σε δαπάνες ίσες με το 30% του εισοδήματός τους.

Περισσότερα
Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι το χάνουν

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εφέτος πριν τα Χριστούγεννα, το ύψος του υποίου θα φθάσει τα 700 ευρώ ανά δικαιούχο, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα
Μέρισμα: Από 500 έως 1.000 ευρώ θα πάρουν 200.000 δικαιούχοι ως τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 500 έως 1.000 ευρώ θα λάβουν σε μετρητά 200.000 δικαιούχοι, ως κοινωνικό μέρισμα μέσα στο Δεκέμβριο. Την Παρασκευή οι αναλυτικές ανακοινώσεις.

Περισσότερα

1-20 of 1594

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 80