Φορολογία | Φορολογικά Νέα

1-20 of 1610

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 81
Με τους κωδικούς Taxis η είσοδος στην εφαρμογή για τα αδήλωτα τ.μ. του ακίνητού σας

Με τους κωδικούς εισόδου στο Taxis θα εισέρχονται οι πολίτες στην υπό δημιουργία εφαρμογή για τη διόρθωση των τ.μ. των ακινήτων τους.

Περισσότερα
Επιβράβευση 5% ή 10% από την εφορία για αγορές με κάρτα σε «ύποπτες» επιχειρήσεις

Επιβράβευση όπως και οι τράπεζες, στις αγορές με κάρτα, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών, ως κίνητρο για διενέργεια e-συναλλαγών σε κλάδους με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Περισσότερα
Τέλος η αποστολή στο Taxis ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών από τις επιχειρήσεις για τους εργαζομένους

Στην άρση της υποχρέωσης αποστολής από τις επιχειρήσεις βεβαιώσεων αποδοχών για τους εργαζομένους τους στο Taxis βάζει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα
Αμοιβή 10% προσφέρει το ΥΠΟΙΚ σε όσους «καρφώσουν» κυνηγούς ορφανών κληρονομιών

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου απόκτησης από τρίτους ορφανών κληρονομιών θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΟΙΚ, προσφέροντας μεγάλη αμοιβή σε όσους τους αποκαλύψουν.

Περισσότερα
Προς 3μηνη παράταση της προθεσμίας για δήλωση των πραγματικών τ.μ. των ακινήτων

Το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στην προθεσμία δήλωσης των πραγματικών τ.μ. των ακινήτων στους Δήμους, εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα
Τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης το 2021 - Έμμεσες αυξήσεις μισθών κατά 4%

Την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021 προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, με στόχο την ενίσχυση της μεσαίας τάξης μέσω της φορολογικής πολιτικής.

Περισσότερα
Αυξήσεις φωτιά στον ΕΝΦΙΑ σε 3.754 περιοχές - Ποιες είναι και πώς θα επηρεαστούν

Μεγάλες αυξήσεις αναμένονται στον ΕΝΦΙΑ του 2020, καθώς άμεσα εντάσσονται στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών περισσότερες από 3.700 περιοχές.

Περισσότερα
Η εφορία θα ξέρει κάθε λεπτό αν μία επιχείρηση έκοψε απόδειξη - Σύνδεση ταμειακών με Taxis από Ιούνιο

Πλήρη εικόνα για το σύνολο των αποδείξεων λιανικής και χονδρικής, σε πραγματικό χρόνο, θα έχει από τον ερχόμενο Ιούλιο η εφορία, μέσω της σύνδεσης όλων των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Περισσότερα
Στο Taxis όλες οι δαπάνες των φορολογούμενων για έλεγχο εισοδημάτων

Ο Μεγάλος Αδελφός της εφορίας που θα καταγράφει όλες τις δαπάνες και θα τις συγκρίνει με τα δηλωθέντα εισοδήματα θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Οικονομικών από εφέτος.

Περισσότερα
Σε δύο δόσεις θα δίνεται το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ - Τα κριτήρια και η διαδικασία

Τμηματικά σε δύο ισόποσες δόσεις θα χορηγείται το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ στις γεννήσεις που γίνονται από την Πρωτοχρονιά του 2020.

Περισσότερα
ΠΟΜΙΔΑ: Πρόταση για μείωση φορολογίας στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις - Συντελεστές από 5%

Τη μείωση της φορολογίας στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις ακινήτων κατά 10 μονάσες βάσης σε όλα τα κλιμάκια προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ, με στόχο την αναγέννηση των παραδοσιακών ενοικιάσεων.

Περισσότερα
Έρχονται ως το Μάρτιο οι νέες αντικειμενικές αξίες - Πώς θα επηρεαστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2020

Σε 330 εκτιμητές ακινήτων ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ο προσδιορισμός των νέων αντικειμενικών αξιών, βάση των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2020.

Περισσότερα
Το όφελος από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - Πίνακας με τα ποσά

Κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από εφέτος κατά 20% ή 30%, προς όφελος όλων των φορολογούμενων με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Περισσότερα
Ανοίγει αρχές Φεβρουαρίου η e-πλατφόρμα για δήλωση των αδήλωτων τ.μ. στους Δήμους

Σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα, στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για δήλωση των αδήλωτων τ.μ. ακινήτων.

Περισσότερα
Ανοίγει στις 26/2 η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων για οφειλές του Δημοσίου

Πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου θα κάνει η νέα πλατφόρμα αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 24 ή 48 δόσεις. Ποιοι μπορούν να υπαχθούν σε αυτή.

Περισσότερα
e-πλατφόρμα για την ηλεκτρονική δήλωση των αδήλωτων τ.μ. στους δήμους ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα σωστά τ.μ. των περιουσιών τους.

Περισσότερα
Μειώνεται κατά 30% το τέλος επιτηδεύματος - Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης το 2021

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 30% από εφέτος. Ενώ σχεδιάζεται δύο χρόνια νωρίτερα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ποιοι θα μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία σε 24 ή 48 δόσεις

Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2019 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως και την 1η Νοεμβρίου, θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων προς την εφορία.

Περισσότερα
Οδηγός για να δηλώσετε τα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων σας χωρίς πρόστιμο

Προθεσμία έως και το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα στους δήμους τ.μ., ώστε να αποφύγουν όλα τα αναδρομικά πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις που προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα
Προς μείωση του ΦΠΑ στις ιδιωτικές κλινικές από το 24% σε 13% ή 6% - Τα 2 σενάρια

Έτοιμη να μειώσει τον ΦΠΑ στις διωτικές κλινικές από το 24% σε έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές, 6% ή 13%, είναι η κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μέτρου.

Περισσότερα

1-20 of 1610

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 81