.
Μειώνεται κατά 30% το τέλος επιτηδεύματος - Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης το 2021

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 30% από εφέτος. Ενώ σχεδιάζεται δύο χρόνια νωρίτερα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ποιοι θα μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία σε 24 ή 48 δόσεις

Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2019 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως και την 1η Νοεμβρίου, θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων προς την εφορία.

Περισσότερα
Οδηγός για να δηλώσετε τα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων σας χωρίς πρόστιμο

Προθεσμία έως και το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα στους δήμους τ.μ., ώστε να αποφύγουν όλα τα αναδρομικά πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις που προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα
Προς μείωση του ΦΠΑ στις ιδιωτικές κλινικές από το 24% σε 13% ή 6% - Τα 2 σενάρια

Έτοιμη να μειώσει τον ΦΠΑ στις διωτικές κλινικές από το 24% σε έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές, 6% ή 13%, είναι η κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μέτρου.

Περισσότερα
Αυξήσεις στις συντάξεις όσων πλήρωναν εισφορές για πάνω από 30 έτη - Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι

Αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα δουν οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης το επόμενο διάστημα, μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

Περισσότερα
Επανέρχεται (;) το επίδομα γάμου - Υπεγράφη η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας

Την επαναφορά του επιδόματος γάμου σε όλους τους παντρεμένους εργαζόμενους υποστηρίζουν στην ΓΣΕΕ ότι πέτυχαν με την υπογραφή της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.

Περισσότερα
Επίδομα γέννας: Ξεκινά από την Πρωτοχρονιά η καταβολή των 2.000 ευρώ - Online η διαδικασία

Το επίδομα των 2.000 ευρώ ανά παιδί που γεννιέται από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά θα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ενεργοποιείται η πληρωμή του βοηθήματος.

Περισσότερα
Τέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκι - Ο ελάχιστος μισθός για πλήρη απαλλαγή

Αλλάζουν όλα στο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από την Πρωτοχρονιά, με μεγάλους κερδισμένους τους μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση.

Περισσότερα
Επιδότηση 70% επί μισθού 3.000 ευρώ σε ταλαντούχους Έλληνες που θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του 70% του μισθού εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα, ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα
Τέλος οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς με παράλληλη εργασία - Ο όρος

Στην κατάργηση των διπλών εισφορών που πλήρωναν έως και σήμερα στον ΕΦΚΑ προχωρά το υπουργείο Εργασίας για όσους είναι μισθωτοί και έχουν ταυτόχρονα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα.

Περισσότερα