Φορολογία

1-20 of 2153

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 108
Ρύθμιση αδήλωτων τ.μ. στους Δήμους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά - Ρύθμιση ΥΠΕΣ

Τη δυνατότητα να δηλώσουν τα πραγματικά τ.μ. των ακινήτων τους στους Δήμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα ή αναδρομικά τέλη, θα έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες έως τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα
Πληρωμή φόρων σε 12 άτοκες δόσεις - Προετοιμάστε την πιστωτική σας κάρτα

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πλησιάζει, ενώ η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων πολλαπλασιάζονται.

Περισσότερα
Επιδότηση 70% επί μισθού 3.000 ευρώ σε ταλαντούχους Έλληνες που θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του 70% του μισθού εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν για δουλειά στη χώρα, ενεργοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα
Τέλος οι διπλές ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς με παράλληλη εργασία - Ο όρος

Στην κατάργηση των διπλών εισφορών που πλήρωναν έως και σήμερα στον ΕΦΚΑ προχωρά το υπουργείο Εργασίας για όσους είναι μισθωτοί και έχουν ταυτόχρονα εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα.

Περισσότερα
Οι τελικές διατάξεις για e-αποδείξεις - Ποιες δαπάνες καλύπτουν το 30% - Ποιοι εξαιρούνται

Οριστικοποιήθηκε το μέτρο της συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα ισχύει από το 2020, υποχρεώνοντας τους περισσότερους φορολογούμενους σε δαπάνες ίσες με το 30% του εισοδήματός τους.

Περισσότερα
Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι το χάνουν

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος εφέτος πριν τα Χριστούγεννα, το ύψος του υποίου θα φθάσει τα 700 ευρώ ανά δικαιούχο, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα
Μέρισμα: Από 500 έως 1.000 ευρώ θα πάρουν 200.000 δικαιούχοι ως τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 500 έως 1.000 ευρώ θα λάβουν σε μετρητά 200.000 δικαιούχοι, ως κοινωνικό μέρισμα μέσα στο Δεκέμβριο. Την Παρασκευή οι αναλυτικές ανακοινώσεις.

Περισσότερα
Αυξήσεις από την Πρωτοχρονιά για μισθωτούς και συνταξιούχους - Τα ποσά ανά κατηγορία

Αύξηση των καθαρών τους αποδοχών θα έχουν από την 1/1/2020 όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς μειώνεται η παρακράτηση φόρου, μετά την αλλαγή στην κλίμακα των φορολογικών συντελεστών.

Περισσότερα
Σε 200.000 δικαιούχους το κοινωνικό μέρισμα πριν τα Χριστούγεννα - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Σε 200.000 πολίτες θα δώσει εφέτος το υπουργείο Οικονομικών κοινωνικό μέρισμα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή.

Περισσότερα
Όλες οι εξαιρέσεις από το μέτρο συλλογής του 30% του εισοδήματος σε e-αποδείξεις

Στο 30% του πραγματικού εισοδήματος ορίστηκε το ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών που πρέπει να πραγματοποιούν από το 2020 οι φορολογούμενοι για να μην πληρώσουν πέναλντι 22%

Περισσότερα
Πόσο θα κερδίζουν τελικά όσοι κάνουν εργασίες στο ακίνητό τους - Όφελος έως 6.400 ευρώ στην 4ετία

Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μείωση του φορολογικού οφέλους των ιδιοκτητών που προχωρούν σε δαπάνες αναβάθμισης των ακινήτων τους.

Περισσότερα
Εφορία: Όλες οι οφειλές στη νέα ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων - Ποιο θα είναι το επιτόκιο

Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς την εφορία, ανεξάρτητα από το χρόνο δημιουργίας τους, θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων που τίθεται σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα
Αυτόματη διαγραφή όλων των χρεών προς την εφορία που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ

Στην αυτόματη εφάπαξ διαγραφή όλων των χρεών προς την εφορία που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, για το ξεκαθάρισμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Περισσότερα
Παραμένει στα 500 ευρώ το όριο για πληρωμές με μετρητά

Δε θα αλλάξει τελικά το πλαφόν που ισχύει σήμερα για πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών με μετρητά, μετά από αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Περισσότερα
Αυτές είναι οι νέες εισφορές για επαγγελματίες - Αποκάλυψε τα ποσά ο υπ. Εργασίας

Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώνουν στον ΕΦΚΑ οι μη μισθωτοί - επαγγελματίες από το 2020, αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα
Τέλος από 1/12 οι επισκέψεις στην εφορία για υποβολή ληξιαρχικών πράξεων
Απαλλάσσονται οι πολίτες από την 1η Δεκεμβρίου από προσκόμιση πιστοποιητικών στην εφορία για σημαντικές πράξεις όπως η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης.
Περισσότερα
Από 130 έως 520 ευρώ οι ασφαλιστικές εισφορές για επαγγελματίες - Όλες οι αλλαγές
Με σταθερά ποσά, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους και τα έτη ασφάλισής τους, θα επιβαρύνονται για εισφορές από τον ΕΦΚΑ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Περισσότερα
Αυτά είναι τα επαγγέλματα στα οποία οι αποδείξεις το 2020 θα μετρούν διπλά για την εφορία
Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για το νέο σύστημα συλλογής e-αποδείξεων από τους φορολογούμενους, που θα ισχύει από τη νέα χρονιά.
Περισσότερα
Έρχονται αλλαγές στη φορολοταρία για να γίνει πιο ελκυστική - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Σε αλλαγή του συστήματος της φορολοταρίας με στόχο να δώσει πιο πολλά κίνητρα στους πολίτες για χρήση των καρτών τους, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Περισσότερα
Ανέβηκαν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας - Πίνακες με τα ποσά - Πώς να τα γλυτώσετε
Στους λογαριασμούς Taxis των φορολογούμενων βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων του 2020.
Περισσότερα

1-20 of 2153

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 108