Φορολογία

1-20 of 2486

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 125
Βρείτε online την νέα αντικειμενική αξία του ακινήτου σας - Διαδραστικός χάρτης από ΑΑΔΕ

Τη δυνατότητα να βρουν τη νέα αντικειμενική αξία του ακινήτου τους με βάση τις νέες τιμές ζώνης έχουν οι ιδιοκτήτες τους μέσω νέας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα
Νέες αντικειμενικές αξίες: Άνοδος 20% στη μισή χώρα - Οι περιοχές που καίνε

Αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 19,50% στο 55% της χώρας είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα τεθούν σε εφαρμοφή από τον Ιανουάριο του 2022.

Περισσότερα
Με αλλαγές οι φετινές δηλώσεις - Άνοιξε το Taxis - Οδηγός 50 ερωταπαντήσεων

Άνοιξε την Πέμπτη η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η οποία έχει αρκετές, προς το καλύτερο αλλαγές για τους περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Περισσότερα
Ποιοι γλυτώνουν το πέναλντι για μη συλλογή αποδείξεων εφέτος - Τα κριτήρια

Εκδόθηκε η απόφαση της ΑΑΔΕ με την οποία ορίζονται οι φορολογούμενοι που δεν θα πληρώσουν φόρο σε περίπτωση που δεν συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό αποδείξεων το 2020.

Περισσότερα
Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η καταβολή επαγγελματικών ενοικίων - Αλλιώς αύξηση φόρου

Υποχρεωτική καθίσταται η καταβολή του ενοικίου επαγγελματικής στέγης με ηλεκτρονικό τρόπο, προκειμένου να αναγνωριστεί ως δαπάνη.

Περισσότερα
Τα ψιλά γράμματα στη διαδικασία άρσης της ακινησίας ενός οχήματος - Τι να προσέξετε

Την αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους, προβλέπει η νομοθεσία.

Περισσότερα
Προς νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για τα παγωμένα λόγω πανδημίας χρέη προς εφορία και Ταμεία

Προς μία ευνοϊκότερη λύση για την αποπληρωμή των χρεών προς Δημόσιο και Ταμεία που πάγωσαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα
Έκπτωση στο φόρο και δώρο 100.000 ευρώ ή ακίνητα μέσω αποδείξεων - Το σχέδιο ΥΠΟΙΚ

Ένα νέο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών που ζητούν αποδείξεις από επιχειρήσεις κλάδων που έχουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα
Με ΦΠΑ 24% όλες οι online αγορές από το εξωτερικό - Τι αλλάζει από Ιούλιο

Πιθανή είναι η επιβάρυνση στις online αγορές που κάνουν οι Έλληνες από το εξωτερικό από τον ερχόμενο Ιούλιο, λόγω της πανευρωπαϊκής μεταρρύθμισης στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Περισσότερα
Ανοίγει το Taxis για τις δηλώσεις σε 2 εβδομάδες - Πώς θα πληρωθούν οι φόροι

Σε λειτουργία θα τεθεί στα μέσα αυτού του μήνα η εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας για τα εισοδήματα του 2020, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Περισσότερα
Νέες φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Τα 3+2 μέτρα - Παραδείγματα

Νέες φοροελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αφορούν τη διετία 2021 - 2022 εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Περισσότερα
Τα δώρα της εφορίας σε όλους για το 2021 - Τι ανακοινώθηκε - Η λίστα με τα μέτρα

Σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την εφετινή χρονιά από την εφορία, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα
Μέχρι 6/5 η εξόφληση των εισφορών Μαρτίου στον ΕΦΚΑ - Η προμήθεια ανά τράπεζα

Πειρθώριο έως και τις 6/5 έχουν οι μη μισθωτοί / ελεύθεροι επαγγελματίες για την πληρωμή των εισφορών του μηνός Μαρτίου, στον ΕΦΚΑ.

Περισσότερα
Αναστέλλονται έως 31/12 τα χρέη της πανδημίας σε εφορία και Ταμεία - Υπεγράφη η απόφαση

Στην υπογραφή της απόφασης για την παράταση της περιόδου χάριτος για τα χρέη που Δημόσιο και Ταμεία που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα
Έκπτωση 3% στο φόρο σε όσους κάνουν τη δήλωσή τους στο Taxis ως 31/7

Την απαλλαγή σε συγκεκριμένους φορολογούμενους από τα τεμκήρια διαβίωσης στις δηλώσεις 2021 και την παροχή έκπτωσης σε όσους τις υποβάλλουν νωρίς, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Περισσότερα
Οριστικό! Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και σε άτοκες δόσεις ως το τέλος του 2021

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία του οχήματός τους, πληρώνοντας τα τέλη για το υπόλοιπο της χρονιάς, ανάλογα με το διάστημα χρήσης του, δίνει και εφέτος το ΥΠΟΙΚ.

Περισσότερα
Τι αυτοματοποιείται το 2021 από την εφορία - Όλες οι νέες e-εφαρμογές της ΑΑΔΕ

Νέες εφαρμογές και δυνατότητες που θα αυτοματοποιούν τον τρόπο με τον οποίο στέλνουμε στοιχεία στην εφοράι και όχι μόνο, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΑΑΔΕ.

Περισσότερα
Έρχονται 10ωρα χωρίς υπερωρίες - Ποιο θα είναι το αντιστάθμισμα για εργαζόμενους

Μεγάλες αλλαγές στη διευθέτηση του ωραρίου των εργαζομένων, με δυνατότητα νόμιμης υπερωρίας έως 2 ώρες την ημέρα, για κάποιο διάστημα, φέρνει το υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα
Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και τα εισοδήματα του 2022 - Ποιοι ωφελούνται

Την αναστολή επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για περισσότερους από 2,3 εκατ. φορολογούμενους το 2022, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα
Με αυξημένο αριθμό δόσεων η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φέτος - Χαλάρωση στα τεκμήρια

Αλλαγές στις εφετινές φορολογικές δηλώσεις που αφορούν τα εισοδήματα του 2020 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προς διευκόλυνση των πολιτών που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία.

Περισσότερα

1-20 of 2486

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 125