Φορολογία

1-20 of 2175

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 109
Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ - Όλα τα ποσά

Περιθώριο δύο μηνών μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα έχουν περιθώριο αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες για να επιλέξουν τη νέα τους ασφαλιστική κλάση.

Περισσότερα
Ανοίγει στις 26/2 η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων για οφειλές του Δημοσίου

Πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου θα κάνει η νέα πλατφόρμα αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 24 ή 48 δόσεις. Ποιοι μπορούν να υπαχθούν σε αυτή.

Περισσότερα
e-πλατφόρμα για την ηλεκτρονική δήλωση των αδήλωτων τ.μ. στους δήμους ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα σωστά τ.μ. των περιουσιών τους.

Περισσότερα
Μειώνεται κατά 30% το τέλος επιτηδεύματος - Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης το 2021

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 30% από εφέτος. Ενώ σχεδιάζεται δύο χρόνια νωρίτερα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Περισσότερα
Ποιοι θα μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία σε 24 ή 48 δόσεις

Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2019 και δεν είχαν ρυθμιστεί έως και την 1η Νοεμβρίου, θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων προς την εφορία.

Περισσότερα
Αυξήσεις στις συντάξεις όσων πλήρωναν εισφορές για πάνω από 30 έτη - Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι

Αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα δουν οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης το επόμενο διάστημα, μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

Περισσότερα
Επανέρχεται (;) το επίδομα γάμου - Υπεγράφη η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας

Την επαναφορά του επιδόματος γάμου σε όλους τους παντρεμένους εργαζόμενους υποστηρίζουν στην ΓΣΕΕ ότι πέτυχαν με την υπογραφή της νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.

Περισσότερα
Οδηγός για να δηλώσετε τα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων σας χωρίς πρόστιμο

Προθεσμία έως και το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα στους δήμους τ.μ., ώστε να αποφύγουν όλα τα αναδρομικά πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις που προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα
Προς μείωση του ΦΠΑ στις ιδιωτικές κλινικές από το 24% σε 13% ή 6% - Τα 2 σενάρια

Έτοιμη να μειώσει τον ΦΠΑ στις διωτικές κλινικές από το 24% σε έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές, 6% ή 13%, είναι η κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μέτρου.

Περισσότερα
Έρχεται έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών - μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Έκπτωση 20% επί του ΕΝΦΙΑ θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όλα τα ακίνητα που είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα από το 2020, παράλληλα με τη μεσοσταθμική μείωση του φόρου κατά 8%.

Περισσότερα
Ποδαρικό στο 2020 με μειωμένους συντελεστές φορολογίας - Ποιοι ευνοούνται

Με μειωμένους συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος υποδέχεται το 2020 η εφορία, ελαφρύνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Περισσότερα
Παράταση έως 15/1 για τα τέλη ΙΧ - Πληρώστε τα ...το Μάρτιο μέσω πιστωτικών

Παράταση έως και τις 15 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Περισσότερα
Επίδομα γέννας: Ξεκινά από την Πρωτοχρονιά η καταβολή των 2.000 ευρώ - Online η διαδικασία

Το επίδομα των 2.000 ευρώ ανά παιδί που γεννιέται από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά θα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ενεργοποιείται η πληρωμή του βοηθήματος.

Περισσότερα
Πιθανή η παράταση για τα τέλη ΙΧ - Το κόλπο αναβολής μέχρι το Μάρτιο για όσους έχουν πιστωτικές

Πιθανή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του 2020, που κανονικά εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 31/12/2019.

Περισσότερα
Ποιοι θα δικαιούνται από το 2020 επίδομα ενοικίου - Τα κριτήρια και τα ποσά

Αλλαγές έρχονται από το 2020 στο σύστημα επιδότησης ενοικίου για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, καθώς θα περάσει από τη Βουλή νομοσχέδιο που θα ορίζει νέους κανόνες.

Περισσότερα
Τέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκι - Ο ελάχιστος μισθός για πλήρη απαλλαγή

Αλλάζουν όλα στο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών από την Πρωτοχρονιά, με μεγάλους κερδισμένους τους μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση.

Περισσότερα
Οι τράπεζες που είναι ανοιχτές Σάββατο και απογεύματα για πληρωμές φόρων

Η ώρα της πληρωμής των τελευταίων φόρων του 2019 έφτασε. Κάντε τις συναλλαγές σας χωρίς κόστος σε καταστήματα διευρυμένου ωραρίου.

Περισσότερα
Τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθούν ως 31/12 - Τα δωρεάν κανάλια εξόφλησης

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για την εξόφληση της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας για το 2020. Όλα τα κανάλια πληρωμής και οι άτοκες δόσεις.

Περισσότερα
Το Μάιο ο νέος μειωμένος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ - Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν αυξήσεις

Μειωμένη επιβάρυνση 8% στο σύνολο του ΕΝΦΙΑ, αλλά και αυξήσεις στο φόρο σε περιοχές που σήμερα υποφορολογούνται, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Περισσότερα
Πληρωμή τελών ΙΧ απευθείας στο e-banking χωρίς τους κωδικούς από το Taxis

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας ή η επίσκεψη στο taxis για την αντιγραφή του κωδικού πληρωμής δεν είναι πλέον απαραίτητη για την πληρωμή τους.

Περισσότερα

1-20 of 2175

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 109