A- A+
Νέα αύξηση επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις από Eurobank - Αποδόσεις ως 1,30%

Σε σημαντικές προς τα πάνω αναπροσαρμογές στις αποδόσεις που προσφέρει μέσω των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε από τη Δευτέρα 9/1 η Eurobank.

Οι αυξήσεις στα επιτόκια φτάνουν έως και τις 50 μονάδες βάσης και αφορούν όλες τις διάρκειες. Ταυτόχρονα, η τράπεζα μείωσε το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης στο προϊόν με ευχέρεια δωρεάν ανάληψης των κεφαλαίων ανά μήνα, από τις 50.000 στις 20.000 ευρώ.

Οι νέες αποδόσεις

Με τον τρόπο αυτό οι καταθέτες μπορούν από σήμερα να κλειδώσουν μία απόδοση που σε ετησιοποιημένη βάση μπορεί να φτάσει έως και το 1,10% για διάστημα μέχρι και 15 μήνες.

Επιπλέον, με την προθεσμιακή κατάθεση που επιτρέπει την πρόωρη ανάληψη των χρημάτων την ημέρα εκτοκισμού, ο αποταμιευτής εξασφαλίζει αυξανόμενο κάθε τρίμηνο επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό η απόδοσή του στο τελευταίο τρίμηνο της κατάθεσης, μπορεί να φτάσει έως και το 1,30%.

Θα ακολουθεί δηλαδή τις τάσεις στα ευρωπαϊκά επιτόκια, που είναι ξεκάθαρα ανοδικές.

ADVERTISEMENT

Το πλεονέκτημα

Οι ευέλικτες προθεσμιακές καταθέσεις, εκείνες δηλαδή που δίνουν το δικαίωμα, χωρίς καμία επιβάρυνση, για πρόωρη λήξη τους, συστήνονται στην τρέχουσα συγκυρία.

Κι αυτό διότι τα επιτόκια θα ξανααυξηθούν μέσα στο 2023, σε συνέχεια των αναπροσαρμογών στους δείκτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Σήμερα το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο 2,50% και με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο βασικό σενάριο θα φτάσει στο α΄ εξάμηνο της φετινής χρονιάς το 3,50%.

Αυτό θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στην ελληνική αγορά προθεσμιακών καταθέσεων.

Όσοι λοιπόν επιλέξουν προθεσμιακή κατάθεση με ευελιξία, διασφαλίζουν τα εξής:

- Πρώτον, ότι το επιτόκιό τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αυξάνεται

- Δεύτερον, πως μπορούν να κάνουν πρόωρη ανάληψη των χρημάτων τους χωρίς κόστος εάν βρουν μία καλύτερη προθεσμιακή κατάθεση στο μέλλον.

Σύγκριση προϊόντων

Προϊόντα με αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν και άλλες τράπεζες στην ελληνική αγορά, όπως πχ. το Alpha Πρόοδος Plus της Alpha Bank.

Τα αποτελέσματα του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr, μπορούν να φιλτραριστούν ως προς αυτή τη δυνατότητα.

Την πρόωρη ανάληψη των χρημάτων χωρίς πέναλντι.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε αυτά τα προγράμματα και να επιλέξετε εκείνο που συμφέρει περισσότερο.