A- A+
Τι κερδίζετε σήμερα με προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 1, 2 και 3 μηνών - Όλα τα επιτόκια

Με τα ευρωπαϊκά επιτόκια σε ανοδική τροχιά, δεν είναι λίγοι όσοι αναμένουν τις τράπεζες να ενισχύσουν κι άλλο τις αποδόσεις, πριν βάλουν τα χρήματά τους σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Για αυτήν την κατηγορία καταθετών, υπάρχει λύση. Αντί να αναμένουν τις αναπροσαρμογές στα επιτόκια, έχοντας παρκαρισμένα τα χρήματά τους σε άτοκους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, να επιλέξουν προϊόντα με διάρκεια έως και 3 μήνες.

Μπορεί τα επιτόκια των προγραμμάτων αυτών να είναι χαμηλότερα εκείνων με μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο έχουν πλέον απομακρυνθεί από τη ζώνη του 0%.

Οι αποδόσεις

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά λύσεις σε λογαριασμούς προθεσμίας με αξιοπρεπή επιτόκια, που επιτρέπουν στον αποταμιευτή να ξανακλειδώσει τα χρήματά του μετά το α΄ τρίμηνο του 2023 ή και νωρίτερα με μία υψηλότερη απόδοση.

Ο λόγος γίνεται για προγράμματα αρχικής διάρκειας 1, 2 ή 3 μηνών, καθώς και για προϊόντα που επιτρέπουν την πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων ανά μήνα ή τρίμηνο, την ημέρα καταβολής των τόκων.

Έτσι, πχ. μπορεί κάποιος να ανοίξει μία 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση και να τη λήξει στο μήνα, στο δίμηνο ή στο τρίμηνο, εάν δει ότι τον συμφέρει να τοποθετήσει τα χρήματά του σε ένα άλλο προϊόν, όταν οι αποδόσεις θα έχουν ξανααυξηθεί.

Αυτή τη στιγμή οι αποδόσεις στους συστημικούς ομίλους για 100.000 ευρώ φτάνουν:

  • Έως και το 0,20% για 1 και 2 μήνες
  • Έως το 0,45% για 3 μήνες


Στους μη συστημικούς ομίλους οι ετησιοποιημένες αποδόσεις φτάνουν έως το 0,65%.

ADVERTISEMENT

Βρείτε το προϊόν  που σας συμφέρει

Στα αποτελέσματα του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr εμφανίζονται και τα προϊόντα μεγαλύτερης αρχικής διάρκειας, που επιτρέπουν την πρόωρη ολική ανάληψη των χρημάτων.

Δηλαδή σας δίνουν τη δυνατότητα να μειώσετε τη διάρκεια της κατάθεσης, αφού εισπράξετε έως και εκείνη τη στιγμή τους δεδουλευμένους τόκους.

Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να αναμένετε τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, προτού επιλέξετε ένα προϊόν μεγαλύτερης διάρκειας, αναζητήστε την καλύτερη δυνατή λύση στο Moneyonline.