A- A+
Με διάρκεια ως 24 μήνες και επιτόκια ως 1,3% οι νέες προθεσμιακές της Alpha Bank

Στη διάθεση των πελατών της Alpha Bank βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες νέες προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 12 και 24 μηνών με αυξανόμενα κάθε τρίμηνο επιτόκια.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν «Alpha Πρόοδος Plus», το οποίο διατίθεται για διάρκειες 12 και 24 μηνών και για ποσά που ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της νέας προθεσμιακής κατάθεσης είναι τα εξής:

- Πρώτον, τα επιτόκια αυξάνονται κάθε τρίμηνο, φτάνοντας ως το 0,8% στη 12μηνη κατάθεση και ως το 1,3% στην 24μηνη

- Δεύτερον, την ημέρα καταβολής των τόκων υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των κεφαλαίων χωρίς καμία ποινή.

Επιπλέον, έχετε την ευχέρεια να προσθέτετε χρήματα στην προθεσμιακή κατάθεση, από 30.000 έως 300.000 ευρώ, και να κερδίσετε το ίδιο επιτόκιο.

Ως προς τις αποδόσεις, στη 12μηνη περίοδο το μέσο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 0,50% και στην 24μηνη σε 0,83%.

ADVERTISEMENT

Πρόωρη ανάληψη

Το βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι ο αποταμιευτής έχει την ευχέρεια, όπως προαναφέρθηκε, να προχωρά ανά τρίμηνο σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων του.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό στην τρέχουσα συγκυρία αυξανόμενων επιτοκίων.

Κι αυτό διότι εάν το επόμενο διάστημα οι αποδόσεις αυξηθούν περαιτέρω, είναι πολύ πιθανό να συμφέρει τον καταθέτη να σπάσει την προθεσμιακή κατάθεση ώστε να τοποθετήσει τα χρήματά του σε ένα άλλο πρόγραμμα με καλύτερο επιτόκιο.

Έτσι, αφού θα έχει εισπράξει τους τόκους μέχρι και εκείνη τη στιγμή, θα μπορεί χωρίς πέναλντι να μεταφέρει τα χρήματά του σε ένα πιο αποδοτικό προϊόν.