A- A+
Όλες οι προθεσμιακές καταθέσεις μηνιαίου εισοδήματος - Τα νέα επιτόκια

Μετά τις τελευταίες αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων οι επιλογές των αποταμιευτών που θέλουν μία σίγουρη απόδοση για τα χρήματά τους έχουν αυξηθεί.

Με τον τρόπο αυτό παρκαρισμένα χρήματα σε άτοκους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου μπορούν να προσφέρουν κανά ένα σταθερό και σίγουρο εισόδημα, χωρίς κανένα ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο.

Τα επιτόκια

Αυτή τη στιγμή τα επιτόκια στους συστημικούς ομίλους μπορούν να φτάσουν για τα μεγαλύτερα ποσά και ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης έως και το 1%.

Αναγεννάται με τον τρόπο αυτό μία αγορά με προϊόντα που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν το βασικό μέσο αποταμίευσης για τους πελάτες των ελληνικών τραπεζών με χρήματα εντός συνόρων.

Οι επιλογές πλέον είναι αρκετές, δίνοντας τη δυνατότητα εξασφάλισης ενός σίγουρου εισοδήματος για ένα διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τους 24 μήνες.

ADVERTISEMENT

Μηνιαίο εισόδημα

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καλείται ο καταθέτης να επιλέξει είναι ο χρόνος καταβολής των τόκων.

Μπορεί να τους λάβει προκαταβολικά, ανά μήνα, ανά τρίμηνο ή στη λήξη της κατάθεσης.

Με βάση τα ισχύοντα δελτία επιτοκίων των τραπεζών, ο κανόνας είναι ότι οι υψηλότερες αποδόσεις προσφέρονται στα προγράμματα με καταβολή των τόκων στη λήξη.

Ωστόσο, υπάρχει μία μερίδα καταθετών που βλέπει την προθεσμιακή κατάθεση ως μέσο εξασφάλισης ενός μηνιαίου σταθερού εισοδήματος.

Τα καλύτερα προϊόντα

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα προγράμματα, φιλτράροντας τα αποτελέσματα με βάση το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το χρόνο καταβολής των τόκων.

Αυτή την στιγμή για κατάθεση 100.000 ευρώ με μηνιαία καταβολή των τόκων τα καλύτερα προϊόντα στους τέσσερις συστημικούς ομίλους είναι τα εξής:

- 12 μήνες διάρκεια

  • Εθνική Τράπεζα: 0,70%
  • Alpha Bank: 0,50%
  • Τράπεζα Πειραιώς: 0,24%
  • Eurobank: 0,16%

- 6 μήνες διάρκεια