A- A+
Ξεκινά πάλι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το click away - Ακολουθεί το «click in shop»

Την επαναλειτουργία του συστήματος «παράδοση εκτός» προανήγγειλε ο ΓΓ Εμπορίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Όπως είπε ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, «η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή το click away, που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις

Σημειώνεται πάντως ότι η 11η Ιανουαρίου ξεκινούν επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του τζίρου στην αγορά.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως ο ΓΓ διευκρίνισε ότι «καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, ενδεχομένως η έναρξη του click away να καθυστερήσει.

ADVERTISEMENT

Το click in shop

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μέθοδο click in shop που συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως εξήγησε, «το click in shop επί της ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα».

Συμπήρωσε δε πως «είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις».

Στην προκειμένη περίπτωση οι καταναλωτές θα προσέρχονται μα ραντεβού στα εμπορικά καταστήματα, στα οποία θα μπορούν να εισέρχονται και να δοκιμάζουν τα προϊόντα.

Απλά θα υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται εντός των καταστημάτων, ανάλογα με το εμβαδόν τους.