A- A+
Κλείνουν όλα ως τις 11/1 - Τέλος κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, βιβλιοπωλεία και click away

Σε συνθήκες αυστηρού lockdown επιστρέφει η οικονομική δραστηριότητα έως και τις 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, είναι υπάρχει πίεση και στο εθνικό σύστημα υγείας.

Τι κλείνει

Στο πλαίσιο αυτό, μετά το διάλλειμμα των εορτών, η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας με συγκεκριμένες εξαιρέσεις (μετάβαση σε γιατρό, εργασία, βόλτα κατοικίδιο) επανέρχεται μεταξύ 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

Επιπλέον, κλείνουν από Κυριακή 3 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί τα εξής:

  • ΚΤΕΟ
  • Βιβλιοπωλεία
  • Κομμωτήρια
  • Κέντρα Αισθητικής
  • Σταματά το click away
  • Δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος
  • Εκκλησίες

Στόχος αυτών των μέτρων είναι να ελεγχθεί η εξέλιξη της πανδημίας, ώστε στις 11 Ιανουαρίου να καταστεί δυνατό το άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας μετά από τουλάχιστον 10 ημέρες, ώστε να επανεξεταστεί η επιδιμιολογική εικόνα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά στο υγειονομικό κομμάτι της κρίσης θα ξανανοίξουν ΚΤΕΟ, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εκ νέου το click away.

ADVERTISEMENT

Έρχεται το click in shop

Εξάλλου, θα εξεταστεί η εφαρμογή του συστήματος click in shop, που θα επιτρέπει την είσοδο πελατών στα εμπορικά καταστήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν αλλάζει η διαδικασία του προγραμματισμένου ραντεβού. Ο καταναλωτής θα πρέπει να επικοινωνεί με το κατάστημα και να κανονίζει συγκεκριμένη ώρα για επίσκεψη σε αυτό.

Η επιβεβαίωση, όπως και στο click away θα γίνεται με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό του καταναλωτή, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται στις ελεγκτικές αρχές σε περίπτωση που ζητηθεί.

Από εκεί και πέρα, όποιος εισέρχεται στ κατάστημα θα μπορεί να δοκιμάζει το προϊόν που θέλει να αγοράσει, αλλά και να πληρώνει με όποιο τρόπο επιθυμεί, με μετρητά ή κάρτα.

Παράλληλα, θα θεσπιστούν όρια ως προς τον αριθμό των καταναλωτών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα ταυτόχρονα, με βάση το εμβαδόν του.

ADVERTISEMENT

Παράλληλα click away

Ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το πότε θα ισχύσει το νέο μέτρο, καθώς απαιτείται έγκριση από τους ειδκούς για την εφαρμογή του.

Εκτιμάται ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν γύρω στις 15 Ιανουαρίου, ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα σχετικά με το επιδημιολογικό φορτίο που ...άφησαν οι γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το click in shop θα λειτουργεί παράλληλα με το click away, ώστε να υπάρχουν δύο τρόποι εξυπηρέτησης των καταναλωτών, εντός και εκτός του καταστήματος.