A- A+
Οι προθεσμιακές που κάνουν δώρο αγορές στο σούπερ μάρκετ - Όλες οι επιλογές

Μπορεί τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων να έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα λίγο πάνω από το 0,10% κατά μέσο όρο, μπορούν ωστοσο να σας κάνουν δώρο τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ο λόγος γίνεται για τους λογαριασμούς προθεσμίας που είναι συνδεδεμένοι με προγράμματα επιβράβευσης και εκτός από τόκους προσφέρουν δωρεάν αγορές σε επιλεγμένους συνεργάτες κάθε τράπεζας.

Μάλιστα, στον τελευταίο γύρο περικοπών των αποδόσεων στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πειράχθηκε η ανταμοιβή (είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες), διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την επιβράβευση σε είδος σταθερή.

Όπως και με τους τόκους, έτσι και με τα δωρεάν ψώνια, το ύψος τους εξαρτάται από το ποσό της κατάθεσης. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο υψηλή η ανταμοιβή.

Πολλοί διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα πουν ότι το όφελος από τις προθεσμιακές καταθέσεις, εκεί που έχουν πάει τα επιτόκια είναι αμελητέο.

Δεν θα διαφωνίσουμε. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν σκοπό να χρησιμοποποιήσουν τα χρήματά τους για μερικούς μήνες, για ποιο λόγο να τα αφήνουν σε ένα άτοκο λογαριασμό ανοιχτής ζήτησης και να μην κερδίζουν απολύτως τίποτα;

Ένα παράδειγμα

Για να γίνει αντιληπτό τι μπορεί να χάσει κανείς, παραθέτουμε ένα παράδειγμα με προθεσμιακή κατάθεση 50.000 ευρώ.

Επιλέξαμε τις τέσσερις αποδοτικότερες προθεσμιακές καταθέσεις των συστημικών ομίλων:

Όπως προκύπει από τον πίνακα, το συνολικό κέρδος μέσω της επιβράβευσης μπορεί να υπερδιπλασιάζεται.

Έτσι, εκτός από τους τόκους κερδίζετε από 13,75 έως 65 ευρώ για αγορές στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Εναλλακτικά, εάν είχατε τα χρήματα σε ένα λογαριασμό Ταμιευτηρίου, η απόδοσή σας θα ήταν μηδενική κατά πάσα πιθανότητα.

Από την άλλη αν σας φαίνονται πχ. λίγα τα 100 ευρώ που μπορεί να πάρετε μέσα σε ένα χρόνο, μην μπαίνετε στον κόπο να ψάξετε για προθεσμιακή.

Τα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ

Και επειδή αναφερθήκαμε στα σούπερ μάρκετ στο παράδειγμά μας, ακολουθεί η λίστα με τα συνεργαζόμενα καταστήματα, όπου μπορείτε να εξαργυρώσετε τα ευρώ ή τους πόντους που κερδίζετε μέσω της προθεσμιακή σας.

  • Alpha Bank: ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Eurobank: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, caremarket.gr, e-fresh.gr
  • Εθνική Τράπεζα: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, e-fresh.gr
  • Τράπεζα Πειραιώς: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, caremarket.gr

Όλες οι επιλογές εξαργύρωσης σε ένα εργαλείο

Συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων