A- A+
Προθεσμιακές καταθέσεις: Σε ισχύ τα νέα μειωμένα επιτόκια της Alpha Bank από 15/6

Ολοκληρώθηκε ο τελευταίος κύκλος αναπροσαρμογής των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις από τους συστημικούς ομίλους, μετά τις αλλαγές από την Alpha Bank.

Πρόκειται για την τελευταία τράπεζα που προχωρά σε μιεώσεις των προθεσμιακών επιτοκίων, τις τελευταίες εβδομάδες, με τις αλλαγές να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα.

Η Alpha Bank πάντως δεν «πείραξε» καθόλου την επιβράβευση σε είδος, δηλαδή σε Bonus πόντους, όπου αυτή προβλέπεται, ενώ οι περικοπές στα επιτόκια ήταν όλες της τάξης του 5%, όπου εφαρμόστηκαν.

Παράλληλα, αρκετά επιτόκια που βρίσκονταν κάτω ή ίσα με το τρέχον πλαφόν στις αποδόσεις, δηλαδή στο 0,20%, δεν μειώθηκαν καθόλου.

Η βάση δεδομένων του Moneyonline έχει ήδη επικαιροποιηθεί για να βρείτε την προθεσμιακή κατάθεση που σας συμφέρει με τα νέα δελτία επιτοκίων.


Οι υπόλοιπες τράπεζες

Σε αναποροσαρμογές στα επιτόκιά τους είχαν προχωρήσει τις προηγούμενες εβδομάδες και οι υπόλοιποι συστημικοί όμιλοι.

Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση πλέον το επιτόκιο μπορεί να φτάσει έως και το 0,25% στους τέσσερις μεγάλους του κλάδου.

Και έπεται συνέχεια, καθώς μέσα στο 2020 θα υπάρξει και νέος γύρος περικοπών.

Με τα νέα δεδομένα, από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, η μέση απόδοση στους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης θα τείνει προς το 0%, ενώ στις προθεσμιακές καταθέσεις δεν θα ξεπερνά στην καλύτερη περίπτωση το 0,15%.


Ευκαιρία για κλείδωμα απόδοσης

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία ευκαιρία στους καταθέτες για κλείδωμα της απόδοσής τους έως και για 1 χρόνο, με τα σημερινά επιτόκια.

Μπορεί οι αποδόσεις να είναι πολύ χαμηλές, καθώς τα επιτόκια στους συστημικούς ομίλους αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 0,25%, ωστόσο σίγουρα είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα των λογαριασμών πρώτης ζήτησης.

Επιπλέον, μέσω των προϊόντων που είναι συνδεδεμένα με τα προγράμματα επιβράβευσης κάθε τράπεζας, εκτός από τόκους κερδίζετε και σε είδος.

Κι αυτό διότι οι πόντοι ή τα ευρώ ανταμοιβής που κερδίζετε μπορούν να εξαργρυρωθούν σε αγορές στους συνεργάτες κάθε τράπεζας. Άρα αποτελούν πραγματικό χρήμα και αυξάνουν την τελική σας απόδοση.


Βρείτε την απόδοσή σας

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε μία νέα προθεσμιακή κατάθεση χωρίς να πάτε σε κατάστημα. Και μάλιστα με καλύτερους όρους σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα.

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline έχετε δύο βασικές επιλογές:

1ον. Να συγκρίνετε μόνο τα προιόντα που μπορείτε να εκδώσετε μέσω e-banking, επιλέγοντας «Μέσω e-banking για να πετύχω καλύτερο επιτόκιο» στη σχετική ερώτηση

2ον. Να υπολογίσετε το συνολικό σας κέρδος (τόκοι + επιβράβευση σε είδος), εκπεφρασμένο σε ευρώ, το οποίο θα βρείτε στον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Έτσι, μπορείτε από το χώρο σας, χωρίς να πάτε σε κατάστημα, να εξασφαλίσετε μία όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση για χρήματα που ενδεχομένως κάθονται σε έναν άτοκο λογαριασμό Ταμιευτηρίου.