A- A+
Κούρεμα επιτοκίων και από τη Eurobank στις προθεσμιακές - Μπόνους στα online προϊόντα

Η Eurobank πήρε τη σκυτάλη στις μειώσεις των επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας, κουρεύοντας τις αποδόσεις για ποσά από 50.000 ευρώ και άνω.

Τα νέα επιτόκια έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου και μπορείτε να τα δείτε μέσα από τα εργαλεία online σύγκρισης προϊόντων του Moneyonline.

Οι περικοπές που εφάρμοσε η Eurobank, αφορούν σε ποσά άνω των 50.000 ευρώ στα προγράμματα που διατίθενται μέσω των καταστημάτων της και φθάνουν τις 5 μονάδες βάσεις.

Έτσι, σε όλα τα προϊόντα που διαθέτει μέσω των δικτύων Eurobank και Νέο ΤΤ, η οροφή στις αποδόσεις φθάνει το 0,15%.

Επιπλέον, η τράπεζα προχώρησε και σε κούρεμα της επιβράβευσης σε είδος που προσφέρει μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, με τη μείωση να κινείται σε επίπεδα άνω του 30%.

Καλύτερη εικόνα στα online προϊόντα

Από την άλλη πλευρά, στα προϊόντα που διαθέτει η τράπεζα μέσω e-banking, οι αλλαγές ήταν περιορισμένες.

Κι αυτό διότι αφορούν μόνο σε ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι περικοπές στα επιτόκια έφτασαν τις 5 μονάδες βάσης, ενώ ανάλογο κούρεμα είχαμε και στην ανταμοιβή μέσω του προγράμματος Επιστροφή, αλλά μόνο για αυτήν την κλίμακα ποσού.

Σημειώνεται ότι στον τρέχοντα κύκλο μείωσης των επιτοκίων έχουν ήδη προχωρήσει στις κινήσεις τους οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Αρα η μόνη που δεν έχει προς το παρόν αλλάξει τα επιτόκιά της είναι η Alpha Bank.

Βρείτε την απόδοσή σας

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline έχετε δύο βασικές επιλογές:

1ον. Να συγκρίνετε μόνο τα προιόντα που μπορείτε να εκδώσετε μέσω e-banking, επιλέγοντας «Μέσω e-banking για να πετύχω καλύτερο επιτόκιο» στη σχετική ερώτηση

2ον. Να υπολογίσετε το συνολικό σας κέρδος (τόκοι + επιβράβευση σε είδος), εκπεφρασμένο σε ευρώ, το οποίο θα βρείτε στον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Έτσι, μπορείτε από το χώρο σας, χωρίς να πάτε σε κατάστημα, να εξασφαλίσετε μία όσο το δυνατόν υψηλότερη απόδοση για χρήματα που ενδεχομένως κάθονται σε έναν άτοκο λογαριασμό Ταμιευτηρίου.