A- A+
Το νέο e-mail που υπόσχεται επιστροφή φόρου, αλλά αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η κομπίνα με την επιστροφή φόρου, η οποία έχει κοστίσει έως σήμερα σημαντικά ποσά σε θύματα που την πάτησαν.

Ο λόγος γίνεται για e-mail που έχει αποσταλεί σε χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον τελευταίο μήνα και υποτίθεται προέρχεται από την εφορία.

Η συγκυρία είναι ιδανική για τους επίδοξους ληστές, καθώς μεγάλος αριθμός φορολογούμενων που δικαιούται επιστροφή φόρου έχει ήδη υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση για να την εισπράξει.

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που μπερδεύονται και πιστεύουν ότι το επίμαχο e-mail προέρχεται όντως από την ΑΑΔΕ.

Ποιο είναι το κόλπο

Ενδεικτικό του τρόπου εξαπάτησης των πελατών των τραπεζών είναι το τελευταίο e-mail που έπεσε στην αντίληψή μας.

Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

 «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και διαπίστωσε ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου

Πριν μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό

επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας

Θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας μόλις λάβουμε όλες τις πληροφορίες που θέλουμε από εσάς. Τα χρήματα ενδέχεται να μην εμφανιστούν στο λογαριασμό σας για έως και 2 ημέρες, οπότε παρακαλούμε να το γνωρίζετε αυτό».

ADVERTISEMENT

Πώς χάνετε χρήματα

Αν κάνετε το λάθος να πατήσετε πάνω στο link που περιλαμβάνεται στο e-mail, μεταφέρεστε σε μία ιστοσελίδα που είναι πανομοιότυπη με το e-banking τράπεζας.

Αυτό όμως δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί η απάτη.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν στην απατηλή αυτή ιστοσείδα πληκτρολογήσετε τα στοιχεία εισόδου σας.

Σε αυτήν την περίπτωση αυτά περιέρχονται σε άμεση γνώση των δραστών, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν στο πραγματικό e-banking την ίδια ακριβώς στιγμή.

Στη συνέχεια θα δώσουν εντολή για μεταφορά ενός χρηματικού ποσού από το λογαριασμό σας προς δικό τους, ζητώντας από εσάς επιβεβαίωση της συναλλαγής.

Αν κάνετε και αυτό το λάθος, τότε τα χρήματά σας θα γίνουν ...καπνός.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε σίγουροι για το τι έχει συμβεί, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.