A- A+
Τα 2 διαθέσιμα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου με εξασφαλισμένη ελάχιστη απόδοση 0,50%

Στη διάθεση του αποταμιευτικού κοινού βρίσκονται αυτήν την περίοδο δύο προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και ελάχιστης απόδοσης από τις τράπεζες.

Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται σε όσους διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ και θέλουν να διεκδικήσουν αποδόσεις σημαντικά υψηλότερες των προθεσμιακών καταθέσεων, χωρίς ρίσκο.

Πώς λειτουργούν

Στην προκειμένη περίπτωση το αρχικό κεφάλαιο είναι πλήρως διασφαλισμένο από την τράπεζα.

Επιπλέον, κλειδωμένη είναι μία ελάχιστη απόδοση, την οποία ο επενδυτής θα κερδίσει ανεξάρτητα από την πορεία του προϊόντος.

Από εκεί και πέρα, το τελικό του όφελος μπορεί να φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ανάλογα με την πορεία των συνδεδεμένων χρηματοοικονομικών δεικτών.

Άρα το μόνο που έχει να ρισκάρει ο αποταμιευτής είναι τους επιπλέον τόκους που θα κέρδιζε εάν την ίδια περίοδο είχε τοποθετήσει τα χρήματά του σε έναν λογαριασμό προθεσμίας.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις

Προϊόντα με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα αυτήν την περίοδο από δύο συστημικούς ομίλους. Πρόκειται για τα εξής:

Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει το προϊόν «Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων - EUR/USD DOUBLE NO TOUCH», μέσω του οποίου μπορείτε να πετύχετε ετησιοποιημένη απόδοση 3,5%, χωρίς κανένα ρίσκο για το αρχικό σας κεφάλαιο.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι τα 10.000 ευρώ, η διάρκεια του προϊόντος είναι 6μηνη, ενώ το αρχικό κεφάλαιο είναι 100% εγγυημένο από την τράπεζα.

Στη λήξη του προϊόντος θα λάβετε καθαρούς τόκους που αντιστοιχούν σε ετησιοποιημένη απόδοση 0,50%.

Από εκεί και πέρα όμως η συνολική απόδοση μπορεί να ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αυτό εξαρτάται από την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου κατά τη διάρκεια του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, θα λάβετε επιπλέον 3% εάν η ισοτιμία καθόλο το εξάμηνο κινηθεί εντός του ακόλουθου εύρους τιμών:

Ανώτατο Όριο: Ισοτιμία Έναρξης + 0,0547 | Κατώτατο Όριο: Ισοτιμία Έναρξης -0,0598.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τα καταστήματα της τράπεζας.


ADVERTISEMENT


Εθνική Τράπεζα

Διαθέτει το «Επενδυτικό Νέας Γενιάς» με υποκείμενο τον Μετοχικό Δείκτη EURO STOXX 50.

Πρόκειται για ένα 4ετές επενδυτικό πρόγραμμα, που όχι μόνο προσφέρει 100% προστασία του κεφαλαίου, αλλά διασφαλίζει και μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Στο χειρότερο σενάριο ο επενδυτής θα κερδίσει συνολική μικτή απόδοση 3%. Δηλαδή θα πάρει πίσω σε κάθε περίπτωση το 103% του αρχικού κεφαλαίου.

Aν αφαιρεθούν οι προμήθειες η μέση ετήσια απόδοσή του, διαμορφώνεται σε 0,50%.

Από εκεί και πέρα όμως, το συνολικό όφελος μπορεί να διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα, ανάλογα με την πορεία του δείκτη EURO STOXX 50.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής θα λάβει το 50% της ανόδου του μετά τη λήξη της 4ετίας χωρίς κανένα περιορισμό.

Για παράδειγμα, αν ο δείκτης αυξηθεί κατά 30%, η σωρευτική απόδοση, πριν από τις προμήθειες, θα διαμορφωθεί σε 15%.

Σε ένα ευνοϊκό σενάριο μία επένδυση ύψους 10.000 ευρώ μπορεί να αποφέρει μέση ετήσια απόδοση 7,55%. Σε αυτήν την περίπτωση ο επενδυτής θα πάρει πίσω μετά από 4 έτη 13.018,03 ευρώ.

Σημειώνεται έχει τη δυνατότητα ρευστοποίησης του προϊόντος πριν το πέρας της τριετίας, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει η προστασία στο κεφάλαιό του και εφόσον ο δείκτης αναφοράς υποχωρεί, θα καταγράψει ζημιές.