A- A+
Eurobank: Στο 0,10% από 12/6 το επιτόκιο του λογαριασμού Ταμιευτηρίου Live

Στην αναπροσαρμογή του επιτοκίου του λογαριασμού Ταμιευτηρίου Live από το 0,20% στο 0,10% προχώρησε η Eurobank την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Πρόκειται για προγραμματισμένη μείωση της απόδοσης του συγκεκριμένου προϊόντος, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο μήνα.

Πλέον, τα επιτόκια στο λογαριασμό Live ανάλογα με το υπόλοιπο διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ποσά έως 3.000 ευρώ: 0,02%
  • Ποσά άνω των 3.000 ευρώ: 0,10%

Παρά τη μείωση αυτή πάντως, ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι ο αποδοτικότερος μεταξύ των καταθετικών προϊόντων πρώτης ζήτησης, με εξαίρεση τα προγράμματα μισθοδοσίας /σύνταξης που προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια για ποσά έως και 1.000 ευρώ.

Οι τάσεις στην αγορά

Η διαμόρφωση του επιτοκίου του καλύτερου λογαριασμού στο 0,10% δείχνει τις πτωτικές τάσεις στην εγχώρια αγορά καταθέσεων ως προς τις αποδόσεις, η οποία και θα συνεχιστεί.

Σήμερα, η μέση απόδοση σε όλους τους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, τρεχούμενους και Ταμιευτήριο, διαμορφώνεται σε μόλις 0,04% και οι τράπεζες έχουν στόχο να τη μειώσουν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Αναμφίβολα, «λίπος» υπάρχει ακόμη στους λογαριασμούς μισθοδοσίας / σύνταξης, στους οποίους τα επιτόκια φτάνουν στους συστημικούς ομίλους έως και το 0,70% για ποσά έως και 1.000 ευρώ.

Μπορείτε να μένετε ενημερωμένοι για τα επιτόκια των τραπεζών μέσω των εργαλείων του Moneyonline: