A- A+
Καταθέσεις και αναλήψεις μετρητών στο λογαριασμό σας μέσω των σούπερ μάρκετ

Εντυπωσιακή είναι η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των τραπεζικών συναλλαγών που οδηγεί σε έναν κόσμο χωρίς κάρτες, με το κινητό να γίνεται το μέσο των συναλλαγών.

Alpha Bank και Eurobank έχουν λανσάρει υπηρεσίες πληρωμές με κινητά Apple και android αντίστοιχα για τους κατόχους των καρτών τους, μέσω των Apple Pay και Eurobank Wallet.

Με τον τρόπο αυτό δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να ψηφιοποιήσουν τις κάρτες τους και στη συνέχεια ανέπαφα να κάνουν τις αγορές τους σε οποιοδήποτε τερματικό (POS).

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ενισχύει την ασφάλεια στις συναλλαγές, καθώς το κινητό δεν φεύγει από τα χέρια του χρήση, ενώ δεν είναι απαραίτητη η χρήση PIN, μιας και η ταυτοποίηση γίνεται μέσω της συσκευής μας.

Αυτό είναι ένα σημαντικά πλεονέκτημα, ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού, καθώς δεν χρειάζεται να ακουμπήσουμε το POS για την ολοκλήρωση μίας συναλλαγής.

Σούπερ μάρκετ όπως ...ΑΤΜ

Την ίδια στιγμή, μπορεί τα δίκτυα ΑΤΜ και καταστημάτων των τραπεζών να μειώνονται, ωστόσο εμφανίζονται νέες εφαρμογές που διευρύνουν τα σημεία εξυπηρέτησης των καταθετών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή της γερμανικής via fintech, η οποία αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει τη διάθεση των υπηρεσιών της στην ελληνική αγορά.

Με την εφαρμογή της θα είναι δυνατή η κατάθεση ή ανάληψη μετρητών από τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να έχει μαζί την κάρτα του ή να επισκεφθεί ΑΤΜ.

Όλη η διαδικασία θα ολοκληρώνεται στα ταμεία των συνεργαζόμενων με την fintech εταιρειών, από τους κλάδους των σούπερ μάρκετ ή του λιανικού εμπορίου.