A- A+
Στεγαστικά δάνεια: Εκταμίευση εντός 10 ημερών υπόσχεται η Eurobank χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα

Με ταχύτητα ψηφιοποιείται και το τελευταίο κομμάτι των εργασιών των τραπεζών στη λιανική. Ο λόγος γίνεται για τα στεγαστικά δάνεια που εισέρχονται στην ψηφιακή εποχή.

Ενδεικτική των τάσεων αυτών είναι η νέα ...υπόσχεση που δίνει η Eurobank σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτι με χρηματοδότηση από την ίδια.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η διαδικασία της προέγκρισης ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών, ενώ η εκταμίευση γίνεται εντός 10 ημερών από την κατάθεση του συμβολαίου αγοράς.

ADVERTISEMENT

Online διαδικασία

Επιπλέον, η τράπεζα καθιστά αχρείαστη την επίσκεψη σε κατάστημα για υπογραφές.

Πλέον, η δανειακή σύμβαση μπορεί να υπογράφεται από τους πελάτες της ψηφιακά μέσω της σχετικής υπηρεσίας του gov και να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην τράπεζα.

Με τον τρόπο αυτό μπαίνει τέλος στην αναγκαιότητα μετάβασης σε μονάδα της για να υπογράψετε τη σύμβαση του νέου σας δανείου.

Εξάλλου, ειδικά για αιτήματα που θα υποβληθούν έως και το τέλος Ιουλίου, η τράπεζα χαρίζει τα έξοδα ύψους 750 ευρώ, εφόσον η τελική έγκριση δοθεί έως το τέλος του έτους.

Ως προς το αρχικό αίτημα μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη σε ένα κατάστημα Eurobank ή με βιντεοκλήση με v-Banking, εφόσον είστε πελάτης της και έχετε κωδικούς e-banking.

ADVERTISEMENT

Στεγαστικά μέσω e-banking

Από την άλλη πλευρά, ενα βήμα παραπέρα έχουν πάει τις αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο, οι Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Εφόσον είστε πελάτης τους μπορείτε μέσω e-banking να υποβάλλετε ψηφιακά την αίτησή σας, αλλά και να υπολογίσετε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια τη δόση που θα πληρώνετε κάθε μήνα.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε μία εύκολη έρευνα αγοράς και να επιλέξετε το φθηνότερο πρόγραμμα από τις διαθέσιμες επιλογές.

Πέραν όμως των αιτήσεων μέσω e-banking, οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά εργαλεία στις ιστοσελίδες τους για την ενημέρωσή σας.

Μέσω αυτών, υπολογίζετε για παράδειγμα πόσο δάνειο μπορείτε να πάρετε με βάση τα εισοδήματά σας ή ποια θα είναι η μηνιαία δόση σας.

Φυσικά για μία ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σύγκρισης στεγαστικών δανείων του Moneyonline και να βρείτε σε 1΄ τη δόση και το επιτόκιό σας.