A- A+
Νέες προσφορές στα στεγαστικά δάνεια με σταθερά επιτόκια από 2,9% - Πόσο βγαίνει η δόση

Στο λανσάρισμα νέων προσφορών στη στεγαστική πίστη έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι ελληνικές τράπεζες, καθιστώντας πιο ελκυστικές τις λύσεις χρηματοδότησης.

Σε αυτή τη φάση ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών επικεντρώνεται στα προγράμματα με σταθερά επιτόκια, η διάρκεια των οποίων μπορεί να ξεκινά από 3 χρόνια και να φτάνει έως και τα 30, καλύπτοντας έως και το σύνολο της περιόδου αποπληρωμής.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες μπορούν να εξασφαλίσουν αμετάβλητες δόσεις για όσο διάστημα επιθυμούν και να πληρώνουν ακόμη πιο χαμηλές δόσεις για το στεγαστικό τους δάνειο.


ADVERTISEMENT

Οι τελευταίες κινήσεις

Το πιο φρέσκο νέο της αγοράς έχει να κάνει τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος από την Alpha Bank με σταθερό επιτόκιο για τα τρία πρώτα χρόνια του δανείου.

Το ύψος του αυτήν τη στιγμή είναι το πιο προνομιακό σε αυτή τη διάρκεια, καθώς ξεκινά από το 2,9%, ενώ αυξάνεται στο 3,2% αν το ποσοστό χρηματοδότησης ξεπεράσει το 60% επί της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα, η τράπεζα μείωσε το σταθερό επιτόκιο για 5 έτη στο 3,5% από 3,6% προηγουμένως, με το ετήσιος κόστος να αυξάνεται στο 3,8% για ποσοστό χρηματοδότησης άνω του 60%.

Οι προσφορές αυτές έρχονται σε συνέχεια του λανσαρίσματος νέων προγραμμάτων από τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, ειδικά για νέους έως 45 ετών, αλλά και των μειώσεων στα επιτόκια των προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

ADVERTISEMENT

Προϊόντα για νέους

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες, η μία μετά την άλλη λανσάρουν ειδικά στεγαστικά δάνεια για νέους έως 45 ετών, τα οποία έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον, το ποσοστό χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως και το 90% της εμπορικής αξίας της κατοικίας

Δεύτερον, προσφέρεται έκπτωση στο επιτόκιο του δανείου, το οποίο μπορεί να είναι σταθερό ακόμη και για το σύνολο της διάρκειας εξόφλησης

Επιπρόσθετα, με ειδικές προσφορές οι τράπεζες δεν χρεώνουν τα αρχικά έξοδα για το δάνειο, τα οποία μπορεί να φτάνουν έως και τα 750 ευρώ εφάπαξ.

Τι συμφέρει σήμερα

Σημειώνεται ότι με τα επιτόκια του ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα, σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει η επιλογή κυμαινόμενου επιτοκίου.

Εκτός κι αν εκτιμάτε ότι το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη θα υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης του 1% ή χαμηλότερα τα επόμενα χρόνια και θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, στα σταθερά επιτόκια οι προσφορές των τραπεζών ξεκινούν πλέον από το 2,9% για 3 χρόνια, ενώ μπορείτε να εξασφαλίσετε σταθερές δόσεις για 10 ή περισσότερα χρόνια με επιτόκια που μπορεί να ξεκινούν ακόμη και από το 4,2%.

Στους ακόλουθους πίνακες θα δείτε ποιο θα είναι το επιτόκιό σας για 100.000 ευρώ δανείου με ποσοστό χρηματοδότησης 50% και διάρκεια 30 έτη, στις καλύτερες προσφορές των τραπεζών.

Για άλλα ποσά ή διάρκειες, βρείτε σε 1΄ τα καλύτερα προϊόντα μέσω του εργαλείου σύγκρισης στεγαστικών δανείων του Moneyonline.

Σταθερό για 3 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 5 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 10 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 15 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 20 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 25 έτη

ADVERTISEMENT

Σταθερό για 30 έτη