A- A+
Αυτό είναι το πρώτο στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο 1% για έως και 40 έτη - Σε ποιους δίνεται

Το πλέον προνομιακό στεγαστικό δάνειο στην ελληνική αγορά που διασφαλίζει σταθερό επιτόκιο ίσο με το 1% για το σύνολο της διάρκειας εξόφλησης, είναι πλέον διαθέσιμο.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα της Eurobank για τρίτεκνους και πολύτεκνους, που ζουν μόνιμα σε ακριτικές περιοχές της χώρας, το οποίο διατίθεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Μπροστά για την Οικογένεια».

Το δάνειο διατίθεται για την αγορά, κατασκευή ή επισκευή πρώτης κατοικίας, αποκλειστικά στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου και στο Καστελόριζο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το βασικό πλεονέκτημα του νέου στεγαστικού δανείου είναι το επιτόκιο, το οποίο μπορεί να είναι σταθερό από 3 έως και 40 έτη, ανάλογα με την επιλογή του πελάτη του.

Ανεξάρτητα από τη διάρκεια του σταθερού επιτοκίου, διαμορφώνεται σε μόλις 1%. Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες διασφαλίζουν όχι μόνο σταθερές, αλλά και πολύ χαμηλές δόσεις.

Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνεστε με έξοδα για τον νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου.

ADVERTISEMENT

Ποσοστό χρηματοδότησης

Το ύψος του δανείου εξαρτάται από το εισόδημά σας, την πιστοληπτική σας ικανότητα και την αξία του ακινήτου ή των εργασιών κατασκευής ή επισκευής.

Εάν αγοράζετε σπίτι, δεν ξεπερνά το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς, ενώ εάν χτίζετε ή επισκευάζετε το σπίτι σας, φτάνει μέχρι το 100% του κόστους των αντίστοιχων εργασιών.

Επιπλέον, το ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου που προσημειώνεται, όπως αυτή θα εκτιμηθεί από ανεξάρτητο πιστοποιημένο μηχανικό που θα πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στο ακίνητο.

Ως προς τη μέγιστη δυνατή διάρκεια, αυτή εξαρτάται από την ηλικία σας. Συγκεκριμένα, στη λήξη του δανείου, o νεότερος που συμμετέχει στο δάνειο δεν μπορεί να είναι πάνω από 75 ετών.