A- A+
Ρεύμα: Tο πρόγραμμα με την πιο φθηνή χρέωση που είναι σταθερή για 6 μήνες - Ποιους συμφέρει

Μετά την ενεργοποίηση των νέων τιμολογίων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιλογές των καταναλωτών έχουν πολλαπλασιαστεί, καθιστώντας δύσκολη την επιλογή.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τρεις γενικοί τύποι τιμολογίων: Τα πράσινα, τα μπλε και τα κίτρινα.

- Στα πράσινα ο καταναλωτής γνωρίζει στην αρχή του μήνα ποια θα είναι η χρέωση ανά κιλοβατώρα μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

- Στα μπλε η χρέωση ανά κιλοβατώρα είναι σταθερή καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες

- Στα κίτρινα ο καταναλωτής μαθαίνει τη χρέωση ανά κιλοβατώρα εκ των υστέρων, με βάση την πορεία των τιμών στην αγορά χονδρικής

Η περίπτωση των σταθερών

Οι τάσεις αυτήν την στιγμή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πτωτικές. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προβλέψει στις ημέρες μας τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μπορούν να επιλέξουν ένα από τα μπλε τιμολόγια που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να ξέρουν ότι εάν αλλάξουν το πρόγραμμά τους πριν τη λήξη του συμβολαίου, θα πληρώσουν πέναλτι.

Άρα, αν πέσουν οι τιμές στην αγορά είναι πιθανό να αναγκαστούν να μείνουν στο ίδιο ακριβότερο πρόγραμμα μέχρι να περάσει η περίοδος της δέσμευσης.

ADVERTISEMENT

Το νέο πρόγραμμα

Μία συμφέρουσα πρόταση με τα σημερινά δεδομένα για όσους θέλουν να κλειδώσουν την τιμή που θα πληρώνουν ανά κιλοβατώρα τους επόμενους μήνες, αποτελεί το νέο πρόγραμμα της Protergia.

Ο λόγος γίνεται το «Protergia Οικιακό Value Safe 6μήνες», μέσω του οποίου οι καταναλωτές εξασφαλίζουν σταθερή χρέωση για ένα 6μηνο.

Σε αυτήν την περίοδο θα ανέρχεται σε 0,0975€/kWh και θα ισχύει για όλο το 24ωρο.

Το μηνιαίο πάγιο του προγράμματος από την άλλη ανέρχεται σε 9,9 ευρώ. Είναι δηλαδή διπλάσιο από το μέσο όρο της αγοράς αυτήν την στιγμή.

Εάν η κατανάλωσή σας ωστόσο είναι κανονική και δεν αφορά ένα ακίνητο που χρησιμοποιείται ελάχιστα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι με τα σημερινά δεδομένα το φθηνότερο.

ADVERTISEMENT

Online η αίτηση

Μπορείτε να κάνετε online αίτηση για το «Protergia Οικιακό Value Safe 6μήνες», μέσω της υπηρεσίας Allazorevma.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας εδώ

2. Στέλνετε στο e-mail που λαμβάνετε τον τελευταίο λογαριασμό σας και την ένδειξη του ρολογιού

3. Μέσα σε λίγες ημέρες έχετε μεταφερθεί στην Protergia