A- A+
Έρχονται οι μόνιμοι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί στο ρεύμα - Τι να προσέξετε

Στην καθιέρωση μόνιμων εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά η κυβέρνηση, θεσμοθετώντας τη μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Αυτό σημαίνει ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα επισκέπτονται κάθε μήνα όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για την καταχώρηση στο σύστημα των ενδείξεων των μετρητών.

Με τον τρόπο αυτό όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος από εδώ και στο εξής θα είναι εκκαθαριστικοί, δηλαδή η χρέωση θα γίνεται επί της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος.

Η εναλλακτική

Προσοχή όμως! Για να γίνει η καταμέτρηση θα πρέπει να εξασφαλίσετε στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πρόσβαση στο χώρο που βρίσκεται το ρολόι του ακινήτου σας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να μετρήσουν την κατανάλωσή σας, ο λογαριασμός ρεύματος θα είναι έναντι.

Δηλαδή, θα γίνεται μία εκτίμηση για τις κιλοβατώρες που καταναλώσατε, με βάση την περυσινή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τον έναντι λογαριασμό.

ADVERTISEMENT

Online καταχώρηση

Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα ενός τεσσάρων ημερών από την ημέρα της ανεπιτυχούς επίσκεψης του ΔΕΔΔΗΕ, να δηλώσετε εσείς οι ίδιοι την κατανάλωσή σας.

Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, τηλεφωνικά και online. Συγκεκριμένα:

- Με δωρεάν κλήση

Καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000

- Ηλεκτρονικά

Καταχωρείτε την ένδειξη του μετρητή σας στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8.

Με τον τρόπο αυτό θα χρεωθείτε στο λογαριασμό ρεύματος για την πραγματική κατανάλωση που πραγματοποιήσατε.

ADVERTISEMENT

Νέα τιμολόγια ρεύματος

Σημειώνεται ότι είναι θέμα ωρών η δημοσιοποίηση των νέων τιμολογίων στο ρεύμα από τις εταιρείες του κλάδου.

Μετά από υπουργική απόφαση, οι πάροχοι μπορούν να λανσάρουν προϊόντα με σταθερή τιμή χρέωσης που θα ισχύει κατ΄ ελάχιστον για 6 μήνες έναντι 12 που ισχύει σήμερα.

Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να προωθούν μικτά προγράμματα, που συνδυάζουν δηλαδή σταθερή χρέωση για ορισμένους μήνες και στη συνέχεια κυμαινόμενη.

Για το Φεβρουάριο οι τιμές αναμένεται να είναι μειωμένες σε σχέση με τον πρώτο μήνα του 2024, λόγω της υποχώρησής τους στη χονδρική αγορά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες. Μείνετε συντονισμένοι στο Moneyonline για να τσεκάρετε την αγορά και αλλάξετε πάροχο εάν αυτό σας συμφέρει.