A- A+
Έρχεται η αλλαγή παρόχου ρεύματος με ένα κλικ στο wallet του gov.gr - Η νέα διαδικασία

Ακόμη πιο εύκολη καθίσταται η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας από τον ερχόμενο μήνα, μέσω νέας λειτουργικότητας στο wallet του gov.gr.

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, που θα κάνει τη ζωή των ιδιοκτητών ακινήτων πιο εύκολη στις περιπτώσεις αλλαγής παρόχου ή προγράμματος στην ίδια εταιρεία.

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

Μήνυμα στο app

Όπως είπε, από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να δίνουν έγκριση για την αλλαγή του προγράμματος ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του gov wallet.

Δηλαδή αφού ο ενδιαφερόμενος θα έχει κάνει την αίτησή του για τη μεταφορά σε του άλλο πάροχο, θα δέχεται μία ειδοποίηση στο wallet.

Με αυτήν θα του ζητείται να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα μετακίνησης σε άλλη εταιρεία.

Το ίδιο γίνεται σήμερα με τις εκδόσεις υπεύθυνων δηλώσεων, όπου με ειδοποίηση στο gov wallet ζητείται η έγκριση του πολίτη για να προχωρήσει η διαδικασία.

ADVERTISEMENT

Ενεργειακός τουρισμός

Πρόκειται για μία χρήσιμη υπηρεσία που θα διευκολύνει όσους αλλάζουν πρόγραμμα για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους.

Ειδικά στη σημερινή συγκυρία που οι τιμές αλλάζουν κάθε μήνα, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ενεργειακού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1/1/2024 έχει ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα τιμολόγησης στο ρεύμα, με τα πράσινα, κίντρινα και μπλε τιμολόγια.

Δεδομένου ότι καταγράφονται σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές μεταξύ των εταιρειών, σας συμφέρει κάθε μήνα να τσεκάρετε το κόστος του προγράμματός σας, ώστε να το αλλάξετε εάν είναι ακριβό.

Μέσω του Moneyonline μπορείτε να παρακολουθείτε τις τιμές και να κάνετε online αίτηση για αλλαγή παρόχου.



ADVERTISEMENT

Νέες υπηρεσίες

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, στόχος του υπουργείου είναι το gov στο πρώτο εξάμηνο του 2024 να αρχίσει όχι μόνο να μας ενημερώνει, αλλά να κάνει τα πρώτα πράγματα για εμάς.

Για παράδειγμα να κλείσει ένα ραντεβού για εμβόλιο ή να μας κατεβάσει κατόπιν αιτήματός μας το Ε9.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το wallet θα αποτελεί το μοναδικό μέσο που θα συνδιαλέγονται οι πολίτες με το Δημόσιο.

Σε αυτό αναμένεται να προστεθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει ζητήσει από τους επαγγελματικούς φορείς να ανοίξουν τα μητρώα τους.