A- A+
Πιο χαμηλές οι τιμές στο ρεύμα το Φεβρουάριο - Τα πιο φθηνά προγράμματα

Νέα μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος μπορούν να δουν όλα τα νοικοκυριά το Φεβρουάριο, μετά την υποχώρηση των τιμών στα πράσινα τιμολόγια. Κάντε την αλλαγή σε 1΄.

Ο λόγος γίνεται για τα προιόντα μέσω των οποίων οι καταναλωτές γνωρίζουν τι θα πληρώσουν για όλο το Φεβρουάριο, καθώς το κόστος ανά κιλαβατώρα είναι κλειδωμένο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, οι τιμές ξεκινούν από μόλις 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα και φτάνουν έως και τα 0,1455 ευρώ.

Επίσης, υπάρχει μία μηνιαία χρέωση, το γνωστό πάγιο, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με την εταιρεία από 3,5 έως 5 ευρώ.

Το πλεονέκτημα των πράσινων

Τα πράσινα τιμολόγια είναι κυμαινόμενης χρέωσης. Ωστόσο, για ένα μήνα ο καταναλωτής γνωρίζει εξ αρχής την τιμή της κιλοβατώρας που θα πληρώσει στον πάροχό του.

Αντιθέτως, στα κίτρινα τιμολόγια, που είναι επίσης κυμαινόμενης χρέωσης, η τιμή που ανακοινώνουν οι πάροχοι δεν είναι διασφαλισμένη, αλλά επί της ουσίας ενδεικτική.

Αν οι τιμές στην χονδρική αγορά πέσουν, ο καταναλωτής θα κερδίσει και το κόστος του θα είναι χαμηλότερο από το ενδεικτικό.

Αν όμως αυξηθούν θα καταβάλλει περισσότερα χρήματα.

Με δεδομένες τις μικρές διαφορές μεταξύ πράσινων και κίτρινων τιμολογίων, κάποιος που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, συστήνεται να επιλέξει τα πρώτα.

ADVERTISEMENT

Onlne αλλαγή παρόχου

Οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για το μήνα Φεβρουάριο είναι πιο χαμηλές από τον Ιανουάριο και ξεκινούν από μόλις 0,11 ευρώ την κιλοβατώρα.

Μπορείτε να αλλάξετε πάροχο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία alllazorevma, μέσω του Moneyonline.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ στην επιλογή «Online Αίτηση» δίπλα από το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει στον ακόλουθο πίνακα.

Στη νέα σελίδα που ανοίγει συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail και το τηλέφωνο.

Άμεσα λαμβάνετε e-mail με τα δικαιολογητικά που πρέπει να στείλετε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε λίγες ημέρες θα έχετε μεταφερθεί χωρίς να κάνετε τίποτε άλλο, στο νέο σας πάροχο.

Αναλυτικότερα, οι τιμές που ισχύουν αυτήν την στιγμή στα πράσινα τιμολόγια για όλο το Φεβρουάριο, είναι οι εξής:



ADVERTISEMENT

Τα σταθερά τιμολόγια

Προνομιακά είναι και τα σταθερά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω των οποίων μπορείτε να κλειδώσετε τη χρέωση για 12 μήνες.

Οι τιμές τους, όπως ανακοινώθηκαν από τους παρόχους, είναι οι εξής: