A- A+
Ψηφιακό πορτοφόλι και από την Τράπεζα Πειραιώς για πληρωμές με το κινητό σε POS

Στο λανσάρισμα του νέου της ψηφιακού πορτοφολιού για πληρωμές σε φυσικά καταστήματα με το κινητό τηλέφωνο θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για την τρίτη τράπεζα μετά τις Alpha Bank και Eurobank που δίνουν τη δυνατότητα σε πελάτες τους να κάνουν αγορές με το κινητό τους τηλέφωνο σε τερματικά αποδοχής καρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται winbank pay και θα δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών.

Ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποιες συσκευές κινητών τηλεφώνων θα λειτουργεί. Η Τράπεζα Πειραιώς διέθετε μέχρι και πριν 3 χρόνια την εφαρμογή winbank waller, η οποία λειτουργούσε μόνο σε κινητά Android, ενώ υπήρχε η δυνατότητα ψηφιοποίησης μόνο χρεωστικών καρτών.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι στο νέο winbank pay θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με όλους τους τύπους καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι το πορτοφόλι της Eurobank λειτουργεί μόνο με συσκευές Android, ενώ της Alpha Bank μόνο μέσω του Apple Pay.

Οι συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ανταγωνισμού τους επόμενους μήνες, καθώς οι καταναλωτές μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού έχουν αυξήσει σημαντικά τη χρήση των καρτών τους και των ανέπαφων συναλλαγών.

Διαβάστε επίσης

* Apple Pay: Δύο πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα με κάρτες που "μπαίνουν" στο κινητό

* Όλα τα apps για πληρωμές με το κινητό σας σε POS - Λύσεις για όλες τις κάρτες