A- A+
Apple Pay: Δύο πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα με κάρτες που "μπαίνουν" στο κινητό

Διευρύνονται οι συνεργασίες του Apple Pay με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς και δεύτερο πιστωτικό ίδρυμα μετά την Alpha Bank, ενεργοποίησε τη σχετική υπηρεσία.

Ο λόγος γίνεται για τη Viva Wallet, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασία της με την Apple για το το Apple Pay.

Η πληρωμή μέσω Apple Pay αποτελεί έναν ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο πληρωμής που βοηθά τους πελάτες να αποφύγουν να δώσουν την κάρτα τους σε κάποιον άλλο, να αγγίξουν κουμπιά ή να ανταλλάξουν μετρητά.

Παράλληλα χρησιμοποιεί τη δύναμη του iPhone για την προστασία κάθε συναλλαγής.

Ασφάλεια και ευκολία

Οι πελάτες κρατούν απλώς το iPhone ή το Apple Watch κοντά στο τερματικό για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή.

Κάθε αγορά μέσω Apple Pay είναι ασφαλής, επειδή πιστοποιείται με το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής, καθώς και έναν μοναδικό δυναμικό κωδικό ασφαλείας.

Το Apple Pay είναι αποδεκτό σε παντοπωλεία, φαρμακεία, ταξί, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα λιανικής και πολλά άλλα μέρη.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay σε iPhone, iPad και Mac για να κάνουν ταχύτερες και πιο βολικές αγορές σε διάφορες εφαρμογές ή στο Safari χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμούς ή να πληκτρολογήσουν επανειλημμένα πληροφορίες αποστολής και χρέωσης.

Επίσης, το Apple Pay διευκολύνει την πληρωμή στο delivery φαγητού και ειδών παντοπωλείου, στις online αγορές, μεταφορές, στάθμευση κλπ. Το Apple Pay μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εφαρμογές μέσω Apple Watch.

Η ασφάλεια και το απόρρητο βρίσκονται στον πυρήνα του Apple Pay. Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν την Viva Wallet debit Mastercard κάρτα με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή, ούτε στους διακομιστές της Apple.

Αντ ‘αυτού, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής εκχωρείται, κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element, ένα πιστοποιημένο τσιπ βιομηχανικού προτύπου που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμής με ασφάλεια στη συσκευή.

Οι κάρτες Alpha Bank

Πρώτη ελληνική τράπεζα που ξεκίνησε συνεργασία με την Apple για το ηλεκτρονικό της πορτοφόλι ήταν η Alpha Bank, η οποία δίνει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των καρτών της Mastercard και Visa.

Η Alpha Bank επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές με τις κάρτες Visa και Mastercard που εκδίδει, μέσω της υπηρεσίας Apple Pay για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac.

Χρεώσεις μπορούν να γίνουν με την κινητή σας συσκευή, τόσο σε φυσικά τερματικά, όσο και στο ίντερνετ.

Πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι με τη χρήση του Apple Pay συμμετέχετ κανονικά στα προγράμματα επιβράβευσης της τράπεζας και λαμβάνετε την ανταμοιβή που προβλέπεται κάθε φορά.

Προς το παρόν πάντως δεν μπορείτε να κάνετε εξαργυρώσεις πόντων στο πλαίσιο του προγράμματος Bonus.

H χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).


Eurobank Wallet - Android

Το δικό της ψηφιακό πορτοφόλι, για κινητά όμως με το σύστημα Android, λάνσαρε πρόσφατα και η Eurobank.

Ο λόγος γίνεται για το Eurobank Wallet, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών χωρίς χρήση κάρτας στη φυσική μορφή της.

Για να κάνετε ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό σας με το Eurobank Wallet, πρέπει να έχετε κινητό Android 5+.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία μέσα από το Eurobank Mobile App και κάντε αγορές ανέπαφα σε POS με το κινητό σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.  

 Κρατάτε το κινητό σας σε μικρή απόσταση από το POS. Με το 4-ψήφιο PIN του Mobile App ή δακτυλικό αποτύπωμα κάνετε την ταυτοποίηση.

Μπορείτε να κάνετε έως και 10 συναλλαγές διαδοχικά χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Για να κάνετε κι άλλη ανέπαφη συναλλαγή στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε με το κινητό σας στο διαδίκτυο.

Στις αγορές σας με το Eurobank Wallet συμμετέχετε κανονικά στο πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή. Δηλαδή συλλέγετε και εξαργυρώνετε ευρώ Επισστροφή, όπως και όταν πληρώνετε με τη φυσική σας κάρτα.