A- A+
Alpha Bank: Προσθήκη και των καρτών Mastercard στο Apple Pay για πληρωμές με το κινητό σε POS

Στην προσθήκη και των καρτών της με το σήμα της Mastercard στο Apple Pay, προχώρησε η Alpha Bank, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες της για πληρωμές με το κινητό.

Σήμερα που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, η πρωτοποριακή υπηρεσία της Apple για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, αποτελεί αναμφίβολα τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών σε φυσικά καταστήματα, καθώς και στο internet.

Κι αυτό διότι αντί να βγάλετε την κάρτα από το πορτοφόλι σας, πληρώνετε με το κινητό σας, το οποίο πλησιάζετε στο τερματικό αποδοχής καρτών, μέχρι να ακούσετε τον ήχο.

Περισσότεροι από 20.000 πελάτες της τράπεζας, συνδέθηκαν με το Apple Pay μέσα στον Απρίλιο και ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν.

Πληρωμή χωρίς PIN

H χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Πλέον, η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα προσθήκης στο Apple Pay καρτών τόσο με το σήμα της Visa, όσο και με το σήμα της Mastercard.

Δείτε τα βίντεο για τον τρόπο πληρωμής

Με Touch ID

Με Face ID


ADVERTISEMENT

Η διαδικασία ένταξης στην υπηρεσία

Με ελάχιστα βήματα και με τη μέγιστη ασφάλεια, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν πλέον να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, μεταβείτε στο wallet της συσκευής σας και στην εφαρμογή Apple Pay και συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας ή φωτογραφήστε την ώστε να εισαχθούν αυτόματα.

Στη συνέχεια θα επιλέξετε ως τρόπο επιβεβαίωσης των στοιχείων σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Alpha Bank, στο οποίο θα σας σταλεί μήνυμα με κωδικό μίας χρήσης, τον οποίο πρέπει να καταχωρήσετε για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Μετά την ένταξή τους στην εφαρμογή, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν το ΡΙΝ της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες ενεργοποίησης


Η ασφάλεια στις συναλλαγές

H τεχνολογία του tokenization κάνει τη διαφορά και δίνει τη λύση, ειδικά αυτή την περίοδο που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές και ασφάλεια είναι πιο αυξημένη από ποτέ.

Η λειτουργία του Apple pay στηρίζεται στη σύγχρονη και απόλυτα ασφαλή τεχνολογία του Tokenization, την οποία υποστηρίζει πλήρως η Alpha Bank.

Όταν ο Πελάτης καταχωρεί την κάρτα του στο Apple Pay, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element).

Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.