A- A+
Πληρωμές με QR CODE χωρίς τη χρήση καμίας συσκευής μέσω της Paypal

Ένα νέο τρόπο εύκολο πληρωμών στις δια ζώσης συναλλαγές λάνσαρε σε 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας η Paypal.

Από τις λαϊκές αγορές έως την πώληση προϊόντων από δεύτερο χέρι – το λανσάρισμα της λειτουργίας κωδικών QR στην εφαρμογή της PayPal επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν πρόσωπο με πρόσωπο, με απόλυτη ασφάλεια και προστασία, και χωρίς καμία φυσική επαφή.

Η χρήση της αποτελεί έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο για την ολοκλήρωση μια συναλλαγής αυτοπροσώπως, αξιοποιώντας το ψηφιακό πορτοφόλι PayPal και εξαλείφοντας παράλληλα την ανάγκη διάθεσης και χρήσης μετρητών.

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον λιανοπωλητή να ελαχιστοποιήσει τη φυσική αλληλεπίδραση με τον πελάτη, ενώ περιορίζει επίσης την διάδραση του πελάτη με την διαδικασία του checkout.

Πώς λειτουργεί

Για παράδειγμα, οι χρήστες που πωλούν αντικείμενα αυτοπροσώπως σε μια λαϊκή αγορά είναι τώρα σε θέση να εκτυπώσουν έναν κωδικό QR, να τον τοποθετήσουν στον πάγκο τους.

Στη συνέχεια για να λάβουν τα χρήματα, ζητούν απλώς από τους καταναλωτές να σαρώσουν τον κωδικό με το κινητό τους, κάνοντας χρήση της εφαρμογής Paypal, να εισάγουν την αξία της αγοράς τους και να στείλουν άμεσα το εν λόγω χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες πηγαίνουν στην εφαρμογή της PayPal, να πατήσουν ‘Send’ και να αγγίξουν το σύμβολο ανάγνωσης QR code στην γωνία επάνω δεξιά.

Η κάμερα θα ανοίξει και οι καταναλωτές μπορούν τότε να σκανάρουν τον κωδικό QR του πωλητή και να ακολουθήσουν τις αναγραφόμενες εντολές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή.

Σημειώνεται πως δεν εμπλέκεται καμία συσκευή τεχνολογίας που απαιτεί επαφή για την αγορά - απλώς στρέψτε και εστιάστε την κάμερα του smartphone σας στον κωδικό QR που βρίσκεται σε μορφή εκτύπωσης ή σε άλλη οθόνη.

Οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα PayPal-generated QR code ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται εδώ.