A- A+
Οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις αν έχετε 10.000 ευρώ - Τώρα με επιτόκια ως 2,5%

Την ευκαιρία να κλειδώσουν επιτόκια ακόμη και άνω του 2% έχουν όσοι διαθέτουν 10.000 ευρώ, μέσω των ανανεωμένων προθεσμιακών καταθέσεων των τραπεζών.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε λανσάρισμα νέων λογαριασμών προθεσμίας με ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα υψηλό εισόδημα ακόμη και για καταθέσεις αυτού του ύψους.

Οι αποταμιευτές που έχουν χρήματα στην άκρη, τα οποία δεν έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν κάπου αλλού, καλό θα ήταν να εξετάσουν σύντομα τις επιλογές τους, καθώς τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Τι θα συμβεί

Όπως όλα δείχνουν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει τον ερχόμενο Ιούνιο στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, μετά την έναρξη του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής το καλοκαίρι του 2022.

Η αποκλιμάκωση των δεικτών της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε χαμηλότερα επίπεδα και τις αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Ήδη αρκετές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο προϊόντικό τους χαρτοφυλάκιο, λόγω αυτής της προοπτικής.

Συγκεκριμένα, εφάρμοσαν μειώσεις επιτόκιων σε προγράμματα ετήσιας ή μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και σε κατάργηση προγραμμάτων πέραν του έτους.

Από την άλλη, όμως προχώρησαν και σε αυξήσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 6 μηνών, που προσφέρουν αυτήν τη στιγμή τα πιο υψηλά επιτόκια, σε αρκετές τράπεζες.

ADVERTISEMENT

Νέες προσφορές

Επιπλέον, έχουν ενεργοποιηθεί νέες προσφορές, που εξασφαλίζουν ετησιοποιημένο όφελος ακόμη και άνω του 2%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ProCredit Bank, η οποία έως και το τέλος Απριλίου προσφέρει επιτόκια έως 2,25% για ποσά 5.000 ευρώ και άνω.

Άλλη ενδεικτική περίπτωση αποτελεί η νέα προθεσμιακή κατάθεση που λάνσαρε η Παγκρήτια Τράπεζα, μέσω της οποίας μπορεί να κερδίσετε απόδοση έως και 2,5% για ποσά που ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα προϊόντα που εξασφαλίζουν υψηλά επιτόκια για μικρά «πορτοφόλια».

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, ακόμη και από συστημικούς ομίλους, που είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες.

ADVERTISEMENT

Τα καλύτερα επιτόκια

Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις για αποταμίευση 10.000 ευρώ, εφόσο επιλέξετε ένα προϊόν διάρκειας 6 μηνών και άνω.

Για άλλα ποσά ή διάρκειες δείτε εδώ

Πρόκειται για τις εξής:

- 6 μήνες

- 12 μήνες

ADVERTISEMENT

- 15 μήνες

- 24 μήνες