A- A+
Με επιτόκια ως 2,5% οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας

Αντεπίθεση στις προθεσμιακές κατατθέσεις με τη δημιουργία των πλέον αποδοτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά εξαπολύει η Παγκρήτια Τράπεζα.

Το μη συστημικό πιστωτικό ίδρυμα, που βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Attica Bank, αποφάσισε να ταράξει τα νερά του ανταγωνισμού στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Στο πλαίισιο αυτό ανακοίνωσε τη διάθεση δύο νέων προνομιακών προγραμμάτων, για ποσά που ξεκινούν από μόλις 10.000 ευρώ, με στόχο την προσέλκυση νέων καταθετών.

Τα νέα προϊόντα

Αναλυτικότερα, δημιούργησε την «Προθεσμιακή κατάθεση Step Plus», διάρκειας 6 και 12 μηνών, η οποία απευθύνεται σε όσους θα μεταφέρουν νέες καταθέσεις στην τράπεζα από τις 16 Απριλίου και μετά.

Το επιτόκιό της είναι το ίδιο ανεξάρτητα από το ποσό της κατάθεσης και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι αυξάνεται ανά δίμηνο ή τρίμηνο.

Αναλυτικότερα:

- Στην εξάμηνη έκδοση ξεκινά από το 2% και καταλήγει στο 3%

- Στην 12μηνη έκδοση ξεκινά από το 2% και καταλήγει στο 2,75%

Η μέση ετησιοποιημένη απόδοση διαμορφώνεται σε 2,5% και 2,38% αντίστοιχα.

ADVERTISEMENT

Τόκοι κάθε μήνα

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα στο συνδεδεμένο λογαριασμό ανοιχτής ζήτησης του πελάτη.

Το προϊόν δίνει τη δυνατότητα την ίδια ημέρα για πρόωρη ολική ή μερική ανάληψη των χρημάτων χωρίς καμία ποινή και αφού έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένοι τόκοι έως εκείνη τη στιγμή.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, ο καταθέτης χάνει τα υψηλότερα επιτόκια των επόμενων περιόδων εκτοκισμού και το τελικό επιτόκιο που πετυχαίνει διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση η απόδοση θα είναι υψηλή, τουλάχιστον 2%.

Η πρόταση της Attica Bank

Σημειώνεται ότι ανταγωνιστικές προθεσμιακές καταθέσεις ίδιας διάρκειας προσφέρει και η μη συστημική Attica Bank, με την οποία αναμένεται να συγχωνευτεί η Παγκρήτια.

Συγκεκριμένα, προσφέρει το προϊόν «My Value», το οποίο λειτουργεί ως εξής: Ο πελάτης επιλέγει την συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση και την ίδια στιγμή ενεργοποιεί την αυτόματη επέκταση της διάρκειάς της από το 1 μήνα στους 6 μήνες.

Έτσι, διασφαλίζει ότι τα χρήματά του θα τοκίζονται για όλο το εξάμηνο με το ίδιο επιτόκιο.

Η απόδοση εξαρτάται από ύψος της αποταμίευσης και ανέρχεται σε:

- 2,2% για ποσά από 10.000 έως 100.000 ευρώ

- 2,3% για ποσά από 100.000 έως 200.000 ευρώ

- 2,4% για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω

Η καταβολή των τόκων γίνεται σε μηνιαία βάση. Επίσης, ο καταθέτης έχει το δικαίωμα μιας πρόωρης ανάληψης έως και του 20% του κεφαλαίου χωρίς επιβάρυνση.

ADVERTISEMENT

Η 12μηνη έκδοση

Με την ίδια λογική λειτουργεί η 12μηνη έκδοση του προϊόντος.

Η αρχική διάρκεια του προϊόντος σε αυτήν την περίπτωση είναι 3 μήνες, ωστόσο ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την αυτόματη ανανέωσή του για 9 ακόμη μήνες με το ίδιο επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό η προθεσμιακή κατάθεση μετατρέπεται σε 12μηνη, χωρίς καμία επίπτωση στην ετησιοποιημένη απόδοση.

Τα επιτόκια στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται σε:

- 2% για ποσά από 10.000 έως 100.000 ευρώ

- 2,1% για ποσά από 100.000 έως 200.000 ευρώ

- 2,2% για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω

Οι τόκοι καταβάλλονται ανά τρίμηνο, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης έως και του 20% του κεφαλαίου χωρίς επιβάρυνση.