A- A+
Προσοχή στο νέο παραπλανητικό e-mail που στοχεύει το e-banking της Εθνικής Τράπεζας

Ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στοχεύει τους συνδρομητές e-banking της Εθνικής Τράπεζας έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε χιλιάδες λογαριασμούς.

Η διαφορά του σχέση με τα συνηθισμένα είναι ότι δεν επικαλείται κάποιο δήθεν πρόβλημα με προϊόν του παραλήπτη, ζητώντας του να ενεργήσει άμεσα για την επίλυσή του.

Το μόνο που του ζητάει είναι να επιβεβαιώσει το e-mail του, κάτι που εκ πρώτης δεν δείχνει ύποπτο και υπάρχει κίνδυνος να την πατήσει.

Επίσης, δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη. Αν όμως κάποιος παρατηρήσει τη διεύθυνση του αποστολέα, θα διαπιστώσει άμεσα πως δεν είναι η Εθνική Τράπεζα, αλλά απατεώνες.

Τι αναφέρει το e-mail

Αναλυτικότερα,, το νέο phshing e-mail έχει τίτλο «Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε το email σας» και αναφέρει τα εξής:

«Να θυμάστε ότι με την ΕΤΕ μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές με ασφάλεια, να στέλνετε χρήματα σε φίλους και συγγενείς, να κάνετε δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ακόμη περισσότερα. Είστε σχεδόν έτοιμοι!

Με την επιβεβαίωση της διεύθυνσης email, μας ενημερώνετε ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος αυτού του λογαριασμού». 

Και το μήνυμα ολοκληρώνεται με έναν υπερσύνδεσμο (link) που αναφέρει «Επιβεβαίωση του email μου», όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωρογραφία.

ADVERTISEMENT

Ο στόχος των δραστών

Αν κάνετε κλικ στο link που βρίσκεται στο e-mail, μεταφέρεστε σε μία ιστοσελίδα που είναι σχεδόν ίδια με αυτήν της τράπεζάς σας.

Εκεί σας ζητείται να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία εισόδου για το λογαριασμό σας στο e-banking.

Ό,τι πληκτρολογήσετε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα περιέρχεται άμεσα σε γνώση των δραστών, οι οποίοι την ίδια ώρα εισέρχονται στο πραγματικό e-banking σας.

Στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να εκτελέσουν μία συναλλαγή. Για το λόγο αυτό, θα έλθει στο κινητό σας τηλέφωνο SMS με κωδικό μίας χρήσης ή ειδοποίηση επιβεβαίωσης της συναλλαγής που επιχειρούν να εκτελέσουν.

Αν κάνετε το λάθος και πληκτρολογήσετε στο ειδικό πεδίο που θα εμφανιστεί στη απατηλή ιστοσελίδα τον κωδικό μίας χρήσης ή επιβεβαιώσετε στο κινητό σας την επιχερούμενη συναλλαγή, η τελευταία εκτελείται κανονικά.