A- A+
Πόσους τόκους μπορείτε να κερδίζετε κάθε μήνα βάζοντας 20.000, 50.000 ή 100.000 ευρώ σε προθεσμιακή

Τη δυνατότητα να κερδίζουν κάθε μήνα ένα σίγουρο εισόδημα από τα χρήματα που τηρούν στην τράπεζα έχουν οι αποταμιευτές μέσω των προθεσμιακών καταθέσεων.

Αυτήν τη στιγμή διατίθεται στην αγορά πληθώρα προγραμμάτων που προσφέρουν μηνιαία καταβολή τόκων με επιτόκια που μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 2%.

Επίσης, δίνεται στην πλειονότητα των προϊόντων της κατηγορίας η δυνατότητα την ημέρα πληρωμής των τόκων, να τα διακόψετε πρόωρα, χωρίς ποινή, εφόσον χρειάζεστε τα χρήματά σας ή θέλετε να τα τοποθετήσετε κάπου αλλού.

Το είδος του επιτοκίου

Το μόνο σημείο στο οποίο θα πρέπει να δείξετε προσοχή έχει να κάνει με το είδος του επιτοκίου.

Ειδικότερα, τα διαθέσιμα προγράμματα προσυμφωνημένης διάρκειας στην ελληνική αγορά προσφέρονται με δύο είδη επιτοκίων:

- Με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης

- Με αυξανόμενο ανά μήνα ή τρίμηνο επιτόκιο

Στη δεύτερη περίπτωση η ετησιοποιημένη απόδοση των πρώτων περιόδων εκτοκισμού είναι χαμηλότερη σε σχέση με την τελική, εφόσον το προϊόν διακρατηθεί έως τη λήξη του.

Όσον περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι τόκοι που σας καταβάλλονται.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να σπάσετε την προθεσμιακή κατάθεση νωρίτερα, οι τόκοι έως εκείνη τη στιγμή θα υπολογιστούν με χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το τελικό.

ADVERTISEMENT

Οι όροι διάθεσης

Στα αποτελέσματα αναζήτησης του εργαλείου σύγκρισης λογαριασμών προθεσμίας του Moneyonline, τα προγράμματα με αυξανόμενο επιτόκιο έχουν την ένδειξη «ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ» στην ονομασία τους.

Έτσι, μπορείτε να τα ξεχωρίσετε με ευκολία. Επιπλέον, ανάλογα με τη διάρκεια που θα επιλέξετε, στη λίστα των αποτελεσμάτων εμφανίζονται και τα προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας που σπάνε χωρίς καμία ποινή πριν τη λήξη τους.

Η απόδοση που εμφανίζεται σε αυτά είναι υπολογισμένη με βάση τα επιτόκια που ισχύουν μέχρι την τελευταία περίοδο εκτοκισμού που θα επιλέξετε.

Ως προς τις διάρκειες που μπορείτε να επιλέξετε για να πετύχετε ένα μηνιαία εισόδημα, αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 2 έως 12 μήνες.

ADVERTISEMENT

Τα 12μηνα προγράμματα

Τα πιο συμφέροντα προγράμματα στις προθεσμιακές καταθέσεις με μηνιαία καταβολή των τόκων είναι τα 12μηνα.

Στους ακόλουθους πίνακες συγκεντρώσαμε όλα τα προϊόντα ετήσιας διάρκειας για κατάθεση 20.000, 50.000 και 100.000 ευρώ.

Εκεί θα δείτε τους τόκους που θα εισπράττετε κάθε μήνα τον επόμενο χρόνο, ενώ μετά την ονομασία του προϊόντος υπάρχει η ένδειξη «ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ», εφόσον το επιτόκιο μεταβάλλεται.

Στην περίπτωση που το επιτόκιο είναι αυξανόμενο έχει υπολογιστεί ο μέσος μηνιαίος όρος τόκων, ώστε να γίνει πιο εύκολα η σύγκρισή τους.

Για άλλες διάρκειες ή πσσά μεταβείτε στο εργαλείο του Moneyonline.gr

20.000 ευρώ

ADVERTISEMENT

50.000 ευρώ

ADVERTISEMENT

100.000 ευρώ