A- A+
Επιτόκια ακόμη και άνω του 3% με τα χρήματά σας «ανοιχτά» - Οι δύο επιλογές

Ο κανόνας είναι ότι για να πετύχετε μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά σας, θα πρέπει να τα δεσμεύσετε σε κάποιο προϊόν με συγκεκριμένη διάρκεια. Υπάρχει εναλλακτική;

Κι όμως υπάρχει. Σήμερα, διαίθενται προϊόντα που μπορούν να σας αποφέρουν τόκους, χωρίς δεσμεύσεις ως προς τη χρονική διάρκεια της τοποθέτησής σας.

Με τον τρόπο αυτό, ακόμη κι εσείς που θέλετε ανά πάσα στιγμή να έχετε διαθέσιμα τα χρήματά σας, για τους δικούς σας λόγους, μπορείτε να κερδίσετε ένα εισόδημα από αυτά.

Πώς γίνεται

Το κλειδί είναι να ελαχιστοποιήσετε τη διάρκεια της δέσμευσης των χρημάτων σας σε ένα προϊόν, χωρίς ...εκπτώσεις στο επιτόκιο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι να τοποθετήσετε τις καταθέσεις σας σε προγράμματα με διάρκεια το πολύ ενός μήνα.

Έτσι, κάθε τέσσερις εβδομάδες, η αποταμίευσή σας θα είναι διαθέσιμη, ώστε εκείνη τη στιγμή να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε.

Να την ανανεώσετε ξανά για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή να χρησιμοποιήσετε αλλού τα χρήματά σας.

Αναμφίβολα με τον τρόπο αυτό δεν έχετε την ευχέρεια να κλειδώσετε ένα υψηλό επιτόκιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο κερδίζετε μία πολύ καλή απόδοση, χωρίς μακροχρόνιες χρονικές δεσμεύσεις.

ADVERTISEMENT

Οι καλύτερες επιλογές

Στη λογική λοιπόν του βλέποντας και κάνοντας για τα χρήματά σας, οι δύο πιο αποδοτικές λύσεις, χωρίς κανέα ρίσκο και με διασφαλισμένο το επιτόκιό σας, είναι αυτήν τη στιγμή οι εξής:

1. Έντοκα γραμμάτια

Στη δευτερογενή αγορά υπάρχουν αυτήν τη στιγμή έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, που λήγουν σε έως και λίγες εβδομάδες από σήμερα.

Πρόκειται για τίτλους που εκδόθηκαν την περυσινή χρονιά και δεν έχουν ακόμη λήξει.

Τα επιτόκιά τους ξεπερνούν σε όλες τις περιπτώσεις το 3%. Ως εκ τούτου αποτελούν μία εξαιρετικά αποδοτική επιλογή αποταμίευσης, βραχυπρόθεσμης διάρκειας.

Αναλυτικότερα, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις των κοντινής λήξης ΕΓΕΔ, διαμορφώνονται σήμερα στα ακόλουθα επίπεδα:

Μπορείτε να αποκτήσετε οποιονδήποτε από τους παραπάνω τίτλους μέσω τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.

Με αυτούς εξασφαλίζετε ιδιαίτερα υψηλές και σίγουρες αποδόσεις και παίρνετε τόκους και κεφάλαιο πίσω το αργότερο έως και τις 7/5/2024.

ADVERTISEMENT

2. Προθεσμιακές καταθέσεις

Από τις τράπεζες είναι διαθέσιμες προθεσμιακές καταθέσεις με μηνιαία διάρκεια και επιτόκια που μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 2%.

Ταυτόχρονα όμως, διαθέτουν και προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας με μηνιαία καταβολή τόκων που προσφέρουν τη δυνατότητα κάθε μήνα να προχωρήσετε σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων σας χωρίς ποινή.

Με τον τρόπο αυτό μετατρέπονται σε μηνιαίες καταθέσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς βραχυπρόθεσμης αποταμίευσης.

Τα καλύτερα επιτόκια σε προγράμματα που είτε έχουν αρχική διάρκεια 1 μήνα ή μπορούν να διακοπούν πάνω στο μήνα και αφού έχετε εισπράξει τους δεδουλευμένους τόκους είναι τα εξής:

Για άλλα ποσά ή διάρκειες κάντε κλικ εδώ

- Για 50.000 ευρώ

ADVERTISEMENT

- Για 100.000 ευρώ