A- A+
Επένδυση 4ετίας σε Α/Κ χωρίς ρίσκο και με σίγουρη ελάχιστη ετήσια απόδοση 1%

Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού έθεσε η Εθνική Τράπεζα ένα νέο επενδυτικό προϊόν 4ετούς διάρκειας, η απόδοση του οποίου είναι συνδεδεμένη με αμοιβαίο κεφάλαιο.

Ο λόγος γίνεται για τη νέα έκδοση της σειράς δομημένων προϊόντων «Επενδυτικό Νέας Γενιάς» με υποκείμενο το Α/Κ ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων – Μικτό Εξωτερικού XIV.

Μέσω αυτού, οι επενδυτές με τουλάχιστον 10.000 ευρώ, αποκτούν πρόσβαση στις αγορές και εφόσον διακρατήσουν το προϊόν έως τη λήξη του, όχι μόνο έχουν διασφαλισμένο το αρχικό τους κεφάλαιο, αλλά και μία ελάχιστη συνολική απόδοση 4%.

ADVERTISEMENT

Πώς κερδίζετε

Το προϊόν είναι 4ετούς διάρκειας και η απόδοσή του εξαρτάται από την πορεία της τιμής του αμοιβαίου κεφαλαίου ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων – Μικτό Εξωτερικού XIV.

Απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια μετοχές και ομόλογα στα οποία επενδύει το αμοιβαίο κεφάλαιο θα καταγράψουν άνοδο.

Στο χειρότερο σενάριο και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προχωρήσετε σε πρόωρη ανάληψη των χρημάτων σας πριν την 4ετία, η καθαρή μέση ετησιοποιημένη απόδοσή σας θα φτάσει το 0,75%.

Από εκεί και πέρα, το τελικό σας όφελος εξαρτάται από τα κέρδη που θα πετύχει το αμοιβαίο κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τους όρους του προϊόντος, συμμετέχετε στο 50% της ανόδου της τιμής των μεριδίων του.

Πχ, αν η τιμή αυξηθεί κατά 50%, η απόδοσή σας θα ανέλθει σε 25% στην τετραετία.

Το μέγιστο δυνατό όφελος που μπορείτε να πετύχετε ανέρχεται σε 40% και αποδίδεται εάν η άνοδος του Α/Κ είναι τουλάχιστον 80%.

ADVERTISEMENT

Τα σενάρια για την απόδοση

Η Εθνική Τράπεζα στο έγγραφο βασικών παρουσιάζει διάφορα σενάρια για την απόδοση που μπορείτε να πετύχετε, επενδύοντας 10.000 ευρώ.

Αφορούν την περίπτωση που διακρατήσετε το προϊόν για 4 έτη, δηλαδή μέχρι τη λήξη του. Πρόκειται για τα εξής:

- Ακραίων καταστάσεων ή δυσμενές

Η μέση ετήσια απόδοση θα ανέλθει σε 0,75% και θα κερδίσετε 300 ευρώ

- Μετριοπαθές

Η μέση ετήσια απόδοση θα ανέλθει σε 1,34% και θα κερδίσετε 535,1 ευρώ

- Ευνοϊκό

Η μέση ετήσια απόδοση θα ανέλθει σε 4,4% και θα κερδίσετε 1.761,74 ευρώ

ADVERTISEMENT

Που απευθύνεται

Το προϊόν απευθύνεται σε όσους έχουν επενδυτικό χρονικό ορίζοντα τα 4 έτη, δεν θέλουν να ρισκάρουν το αρχικό τους κεφάλαιο, αλλά επιζητούν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους.

Το μόνο δηλαδή που έχουν να ρισκάρουν είναι τους παραπάνω τόκους σε σχέση με την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, που θα λάμβαναν από ένα προϊόν σταθερού εισοδήματος, όπως πχ. οι προθεσμιακές καταθέσεις.

Με δεδομένο ωστόσο ότι σε λίγους μήνες τα επιτόκια και στους λογαριασμούς προθεσμίας θα υποχωρήσουν, καθώς η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την αποκλιμάκωση των δεικτών της, το σχετικό ρίσκο είναι και αυτό περιορισμένο.

Εξάλλου, υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας, οποιαδήποτε στιγμή στη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου και της απόδοσης.