A- A+
Πειραιώς Optimum: Ο νέος τρόπος επένδυσης στις αγορές ακόμη και για αρχάριους

Μία νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα επένδυσης στις αγορές, εξασφαλίζοντας επαγγελματική διαχείριση των χρημάτων τους, προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στους πελάτες της.

Ο λόγος γίνεται για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια Πειραιώς Optimum, τα οποία δίνουν απαντήσεις στο σύγχρονο, ραγδαία εξελισσόμενο, οικονομικό περιβάλλον.

Με τον τρόπο αυτό η επένδυση στις αγορές με την καλύτερη δυνατή σχέση απόδοσης - ρίσκο, με βάση τις ανάγκες του καθενός, γίνεται πανεύκολη.

Αρκεί μόνο ο καθορισμός του επενδυτικού προφίλ του ενδιαφερόμενου σε συνεργασία με την τράπεζα και η επιλογή στη συνέχεια του καλαθιού επενδύσεων που ταιριάζει σε αυτό, ακόμη και μέσω e-banking.

Τα πλεονεκτήματα

Με τα Πειραιώς Optimum, o πελάτης ουσιαστικά απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της εν λευκώ διαχείρισης, μιας υπηρεσίας που μέχρι πρότινος, ήταν διαθέσιμη μόνο σε μεγάλης αξίας χαρτοφυλάκια.

Διαφοροποιημένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται επαγγελματίες της αγοράς, απευθύνονται σε εκείνους που δεν έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τον χρόνο να παρακολουθούν τις αγορές και να κάνουν, στο σωστό χρόνο, τις απαιτούμενες κινήσεις.

Πρόκειται για 13 επενδυτικά χαρτοφυλάκια που αποτελούνται από προκαθορισμένες συνθέσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών.

Επένδυση από 5.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στον αριθμό των χαρτοφυλακίων, ούτε στις επιμέρους κατηγορίες (ελληνική, ευρωπαϊκή, διεθνείς αγορές) ανά φυσικό πρόσωπο.

Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει, συνδέεται με το Επενδυτικό Προφίλ του πελάτη, βάσει του οποίου μπορεί να επενδύσει σε χαρτοφυλάκια αντίστοιχου ή και χαμηλότερου προφίλ κινδύνου.

Το ελάχιστο αρχικό ποσό επένδυσης είναι οι 5.000 ευρώ. Εφόσον επιθυμείτε να επενδύσετε εκ νέου στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, το ελάχιστο ποσό κάθε πρόσθετης συμμετοχής είναι τα 1.000 ευρώ.

Στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ή μέσω της winbank, ο επενδυτής μπορεί να καθορίσει το επενδυτικό του προφίλ, προτού επιλέξει το χαρτοφυλάκιο Πειραιώς Optimum που ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσωπικές ανάγκες και τους επενδυτικούς στόχους

Οι 3 γεωγραφικές ζώνες

Οι διαθέσιμες επιλογές καλύπτουν όλα τα επενδυτικά προφίλ πελατών, από το πιο συντηρητικό έως το πιο επιθετικό.

Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα προσδιορισμού της γεωγραφικής περιοχής που θα επενδυθούν τα κεφάλαια των πελατών, επιλέγοντας από τις εξής 3 κατηγορίες:

  •     GreekFocus που επενδύουν στην Ελληνική Αγορά
  •     EuroFocus που επενδύουν στην Ευρωπαϊκή Αγορά
  •     GlobalFocus που επενδύουν στις Διεθνείς Αγορές