A- A+
Νέο επενδυτικό προϊόν διετίας υπόσχεται απόδοση έως 5,9% μέσω τοποθετήσεων σε ομόλογα

Στη διάθεση του κοινού θα βρίσκεται τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο επενδυτικό προϊόν, που τοποθετείται σε ομόλογα και υπόσχεται απόδοση ως 5,9% στη διετία.

Ο λόγος γίνεται για το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας με την ονομασία «3K/Τράπεζα Αττικής Premier Income Ομολογιακό 2026», το οποίο θα διατίθεται από τα καταστήματα της Attica Bank ως τις 26/4/2024.

Μέσω αυτού οι αποταμιευττές μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υψηλές αποδόσεις που συνεχίζουν να προσφέρουν τα ομόλογα, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αποκλιμάκωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρόκειται για το 4ο αμοιβαίο κεφάλαιο της κατηγορίας, που διατίθεται αυτήν την περίοδο στην ελληνική αγορά. Στη συνέχεια του άρθρου παρουσιάζονται και τα λοιπά διαθέσιμα προγράμματα.

Πώς λειτουργεί

Το «3K/Τράπεζα Αττικής Premier Income Ομολογιακό 2026» έχει διάρκεια σχεδόν 2 ετών και επενδύσει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ομόλογα.

Απευθύνεται σε όσους αναζητούν καλύτερες προοπτικές απόδοσης από τις προθεσμιακές καταθέσεις, αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο τοποθέτησης σε μετοχές.

Η εκτιμώμενη ενδεικτική σωρευτική απόδοση στη λήξη, δηλαδή στις 30 Απριλίου 2026, όταν θα ρευστοποιηθεί το ενεργητικό του αμοιβαίου κεφαλαίου, είναι της τάξεως του 5,5% έως 5,9%.

Πρόκειται για μία μέση ετησιοποιημένη απόδοση από 2,75% έως 2,95%, η οποία θα επιτευχθεί υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός με αθέτηση των υποχρεώσεων εκδοτών ομολόγων και λοιπών αξιογράφων του χαρτοφυλακίου

- Δεν θα υπάρξει απότομη αποκλιμάκωση της απόδοσης των ομολόγων κατά την περίοδο διάθεσης, ήτοι έως τις 26/4/2024.

Σημειώνεται ότι πέραν του δικτύου της Attica Bank μπορείτε να αποκτήσετε το αμοβαίο κεφάλαιο και μέσω της 3K Investment Partners (Τηλ: 2107419890, E: info@3kip.gr).

ADVERTISEMENT


Η πρόταση 2ετίας της Εθνικής

Αντίστοιχο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο προσφέρει και η Εθνική Τράπεζα αυτήν την περίοδο.

Πρόκειται για το ομολογιακό Α/Κ «ΔΗΛΟΣ EXTRA INCOME ΙII 24months - Ομολογιακό», που επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργητικού του σε ελληνικούς και ξένους ομολογιακούς τίτλους.

Το ελάχιστο ποσό για τη συμμετοχή σας ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι 24 μήνες.

Η απόδοσή του εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ 4,20% και 4,70% συνολικά στη διετία ή 2,1% έως 2,35% μέση απόδοση κατ΄ έτος.

Το συγκεκριμένο προϊόν θα διατίθεται από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας έως και τις 12/4/2024.

ADVERTISEMENT

Επιλογές 5ετούς διάρκειας

Από την άλλη, δύο τράπεζες διαθέτουν αυτήν την περίοδο αμοιβαία κεφάλαια 5ετούς διάρκειας, που υπόσχονται και ετήσιο μέρισμα στους επενδυτές.

Πρόκειται για τις εξής:

Τράπεζα Πειραιώς

Προσφέρει το «Πειραιώς Α/Κ Στρατηγικής Τακτικού Εισοδήματος 2029 (II) Ευρωπαϊκό Ομολογιακό», που επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργητικού του σε ελληνικούς και ξένους ομολογιακούς τίτλους.

- Ελάχιστο ποσό: Δεν υφίσταται

- Διάρκεια: 60 μήνες

- Εγγύηση αρχικού κεφαλαίου: Δεν υπάρχει - Δείκτης κινδύνου 3, σε μία κλίμακα από το 1 έως το 7, με το 1 να έχει το μικρότερο ρίσκο και το 7 το μεγαλύτερο

- Εκτιμώμενη απόδοση: Διανομή μερίσματος από 2,6% ως 3% τον πρώτο χρόνο - Στόχος για μέρισμα σε κάθε ένα από τα επόμενα 5 έτη - Στο μετριοπαθές σενάριο η μέση ετήσια απόδοση ανέρχεται σε 2%

- Συνθήκη: Οι εκδότες των ομολόγων, στα οποία επενδύει να αποπληρώσουν τους τόκους και το κεφάλαιο

- Διάθεση έως 29/3/2024

ADVERTISEMENT

Eurobank

Προσφέρει το αμοιβαίο κεφάλαιο (LF) Target Maturity Bond Fund, το οποίο επενδύει πάνω από το 50% του ενεργητικού του σε χρεόγραφα που εκδίδονται από το Ελληνικό Δημόσιο ή από εταιρείες με έδρα ή έκθεση στην Ελλάδα.

Στο ενδεικτικό χαρτοφυλάκιο το ποσοστό των επενδύσεων σε τραπεζικά ομόλογα φτάνει το 55% του ενεργητικού του.

- Ελάχιστο ποσό: Δεν υφίσταται

- Διάρκεια: 60 μήνες

- Εγγύηση αρχικού κεφαλαίου: Δεν υπάρχει - Δείκτης κινδύνου 2, σε μία κλίμακα από το 1 έως το 7, με το 1 να έχει το μικρότερο ρίσκο και το 7 το μεγαλύτερο

- Εκτιμώμενη απόδοση: Διανομή μερίσματος 3% τον πρώτο χρόνο - Στόχος για μέρισμα σε κάθε ένα από τα επόμενα 5 έτη έως 3% - Στο μετριοπαθές σενάριο η μέση ετήσια απόδοση ανέρχεται σε 4,38%

- Συνθήκη: Οι εκδότες των ομολόγων, στα οποία επενδύει να αποπληρώσουν τους τόκους και το κεφάλαιο

- Διάθεση έως 31/5/2024