A- A+
Νέα online υπηρεσία «Μάθε πού ανήκεις» από τον ΕΦΚΑ - Πώς βοηθά τους ασφαλισμένους

Μία νέα online υπηρεσία που δίνει σε όλους τους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να βρουν σε ποιο υποκατάστημα ανήκουν, ενεργοποίησε ο ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πανεύκολα ο ηλεκτρονικός εντοπισμός της Τοπικής Διεύθυνσης, στην οποία υπάγεται ο κάθε ασφαλισμένος.

Έτσι, μπαίνει τέλος σε μια μακροχρόνια ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους, οι οποίοι αναζητούσαν τηλεφωνικά ή με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε κάποιο υποκατάστημα του ασφαλιστικού φορέα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Αναλυτικότερα, με τη νέα εφαρμογή ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίσει ηλεκτρονικά, έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει και στην οποία πρέπει να απευθυνθεί βάσει Ταχυδρομικού Κώδικα ή Διεύθυνσης.

Η εφαρμογή χωρικών αρμοδιοτήτων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr) στη θέση https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php.

Το μόνο που χρειάζεται για να βρείτε την πληροφορία είναι να πληκτρολογήσετε τον ΤΚ της κατοικίας σας και να κάνετε κλικ στην επιλογή έλεγχος.

Εναλλακτικά, επιλέγετε από τη λίστα την περιφερειακή ενότητα στην οποία κατοικείτε, στη συνέχεια το Δήμο σας και τέλος την οδό και κάνετε κλικ στον έλεγχο.