A- A+
Μοναδικά οφέλη και επιτόκια ως 2,25% για ιδιώτες που ανοίγουν λογαριασμό στην ProCredit Bank

Για τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι γίνονται πελάτες της ProCredit Bank Greece μιλά σε συνέντευξή του στο Moneyonline o Διευθυντής της, κ. Στυλιανός Βλησίδης.

Όπως εξηγεί, οι υπηρεσίες της διατίθενται εξολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ οι πελάτες της κερδίζουν από τα προνομιακά επιτόκια, τόσο για τις αποταμιευτικές τους ανάγκες, όσο και για τη χρηματοδότηση των σχεδίων που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή τους, με υπεύθυνο τρόπο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

- Κύριε Βλησίδη, τι είναι αυτό που κάνει την ProCredit Bank Greece να ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά;

Ένα από τα βασικά μας πλεονεκτήματα είναι ότι μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της τράπεζας, οι πελάτες μας κερδίζουν χρόνο.

Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στην ProCredit Bank γίνεται εξολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί από τον καθένα, όπου κι αν βρίσκεται, απλά και γρήγορα.

Στόχος μας στην ProCredit Bank είναι να επιτύχουμε την ιδανική ισορροπία μεταξύ της παραδοσιακής και της ψηφιακής τραπεζικής.

Κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός για εμάς. Επιδιώκουμε την επίτευξη μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες μας, με σκοπό να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη, μέσω της ευρείας γκάμας προϊόντων που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί μας αναλύουν το προφίλ και τις ανάγκες τους για την επιλογή της καλύτερης δυνατής υπηρεσίας που θα τους ικανοποιήσει.



- Ποια ακριβώς είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος πελάτης στην τράπεζα;

Αρχικά το ενδιαφερόμενο άτομο συμπληρώνει μία φόρμα στην ιστοσελίδα της ProCredit Bank.

Εν συνεχεία, ένας εκπρόσωπός μας επικοινωνεί μαζί του και εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει.

Αφού γίνουν όλα κατανοητά, ο πελάτης αποστέλλει τα απαραίτητα έγγραφα για το άνοιγμα του λογαριασμού, τα οποία υπογράφονται εξ αποστάσεως μέσω gov.gr ή ΚΕΠ.

Μετά την αποστολή τους, παραλαμβάνει τη συνδεδεμένη με το λογαριασμό κάρτα, στη διεύθυνση εξυπηρέτησής του.


- Στη συνέχεια, τι δυνατότητες προσφέρετε για την εκτέλεση συναλλαγών;

Μέσω των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών, μπορεί να εκτελεστεί κάθε είδους συναλλαγή από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα για μεταφορές με χαμηλό κόστος και δίχως επιπλέον χρεώσεις εγγραφής ή τήρησης λογαριασμού.

Μάλιστα, με μία μηνιαία χρέωση ύψους 5 ευρώ, οι πελάτες μας μπορούν να εκτελέσουν πλήθος συναλλαγών χωρίς καμία προμήθεια.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής: μεταφορές σε άλλες ελληνικές τράπεζες, εισερχόμενα εμβάσματα, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας, αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων ελληνικών τραπεζών.



- Ως προς τις αγορές σε POS, τι δυνατότητες προσφέρετε;

Ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την χρεωστική του κάρτα, είτε στη φυσική της μορφή, είτε μέσω του wallet του κινητού του τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, δίνουμε τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των καρτών μας τόσο στο Apple Pay, όσο και στο Google Pay. Έτσι, μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε συναλλαγή ανέπαφα και με ασφάλεια, με το κινητό του τηλέφωνο.


- Τι αποδόσεις μπορούν να κερδίσουν οι πελάτες της τράπεζας μέσω των καταθετικών της λογαριασμών;

Προσφέρουμε δύο είδη καταθετικών προϊόντων: Αποταμιευτικούς λογαριασμούς «FlexSave» και προθεσμιακές καταθέσεις.

Στο προϊόν «FlexSave» τα χρήματα του πελάτη είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Το επιτόκιο στην προκειμένη περίπτωση είναι σταθερό 0,30% από το πρώτο ευρώ, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται σε μηνιαία βάση.

Από την άλλη, στις προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια είναι από τα πλέον προνομιακά στην ελληνική αγορά και φτάνουν έως και το 2,25%. Το άνοιγμά τους γίνεται αποκλειστικά online μέσω του e-banking από τον ίδιο τον πελάτη.


- Ποιες είναι οι εταιρικές αξίες που υιοθετεί η ProCredit Bank στο ελληνικό τραπεζικό γίγνεσθαι και με ποιον τρόπο τις επιτυγχάνει;

Οι εταιρικές αξίες μας διαμορφώνουν τα θεμέλια της επιχειρηματικής μας ηθικής. Κατ΄ αρχάς, παρέχουμε πληροφορίες στους πελάτες μας, στο ευρύ κοινό και στους υπαλλήλους μας με πλήρη διαφάνεια.

Για παράδειγμα, διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες έχουν κατανοήσει πλήρως τους όρους των συμβολαίων που συνάπτουν με εμάς, ενώ μεριμνούμε και για την χρηματοοικονομική τους διαπαιδαγώγηση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις αδιαφανείς οικονομικές προσφορές.

Επιπροσθέτως, προσφέρουμε στους πελάτες μας άρτιες και ορθά θεμελιωμένες συμβουλές.

Πριν από την εκταμίευση ενός δανείου, αξιολογούμε την οικονομική και πιστοληπτική τους κατάσταση, την επιχειρηματική δυναμική τους και την ικανότητα αποπληρωμής του, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπέρμετρη δανειακή έκθεση των πελατών, πέραν από τις πραγματικές τους ανάγκες, αλλά και για να προσφέρουμε τις κατάλληλες, τραπεζικές υπηρεσίες ανά περίπτωση.



- Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει διεθνώς μία συζήτηση για την ευθύνη των επιχειρήσεων ως προς την κλιματική αλλαγή. Ποια πολιτική ακολουθεί η τράπεζα σε αυτόν τον τομέα;

Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζουμε ότι οι αιτήσεις για χορήγηση δανείου αξιολογούνται με βάση τη συμμόρφωση του πελάτη στη δική μας επιχειρηματική ηθική.

Δεν χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις ή ιδιώτες, εφόσον υπάρχει η υπόνοια ότι χρησιμοποιούνται επισφαλείς, περιβαλλοντολογικά επιβλαβείς ή ηθικά κατακριτέες πρακτικές.

Οι αρχές αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εταιρικής μας κουλτούρας και εφαρμόζονται ενεργά στις καθημερινές μας λειτουργίες.

Πρόκειται για αξίες που αντικατοπτρίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της ProCredit Bank, εκεί όπου οι αρχές του Ομίλου μας μεταφράζονται σε χρηστικές κατευθυντήριες γραμμές για το προσωπικό μας.

Παράλληλα, διαθέτουμε μία ευρεία γκάμα δανείων για πράσινες επενδύσεις, μέσω των οποίων υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη φιλικών προς περιβάλλον δραστηριοτήτων.

Ο λόγος γίνεται για προϊόντα που προσφέρονται με προνομιακούς όρους, κατόπιν αξιολόγησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε επένδυσης.

Πρόσβαση σε αυτά έχουν όλα τα νομικά πρόσωπα, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Τέλος, τα προγράμματά μας είναι διαθέσιμα σε όσους σκοπεύουν να επενδύσουν σε τεχνολογίες υψηλής απόδοσης, σε εργοστάσια παραγωγής και μηχανολογικό εξοπλισμό ή σε υλικά τα οποία θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και θα αυξήσουν την ποιότητα παραγωγής.