A- A+
Μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων από Εθνική Τράπεζα και Τρ. Πειραιώς

Σε μείωση των επιτοκίων τους στη στεγαστική πίστη προχώρησαν δύο συστημικοί όμιλοι τις τελευταίες εβδομάδες, προσφέροντας ακόμη πιο φθηνά δάνεια.

Η Εθνική Τράπεζα μείωσε το ελάχιστο σταθερό της επιτόκιο για 3 έτη κατά 15 μονάδες βάσης, από το 2,95% στο 2,80%.

Από την άλλη, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε αναπροσαρμογή τόσο των σταθερών, όσο και των κυμαινόμενων επιτοκίων.

Ειδικότερα, τα σταθερά επιτόκια για διάρκεια 3 έως 30 έτη κυμαίνονται πλέον από 2,70% έως 3,70%, ενώ το κυμαίνομενο διαμορφώνεται από 2,35% έως 3,30%, πλέον του euribor μηνός.

Παράλληλα, για ακίνητα με ενεργειακή κλάδη Β+ ή μεγαλύτερη, τα επιτόκια μειώνονται κατά επιπλέον 15 μονάδες βάσης (-0,15%).

Πώς να βρείτε το πιο φθηνό δάνειο

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του πιο συμφέροντος προϊόντος σήμερα είναι πιο δύσκολη, καθώς πλέον όλες οι τράπεζες προσφέρουν σταθερά επιτόκια για ποικίλες διάρκειες.

Επίσης, τα επιτόκια εξαρτώνται από το ποσοστό χρηματοδότησης επί της εμπορικής αξίας ή του κόστους κατασκευής ενός ακινήτου.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενεργειακή κλάση, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικό το κόστος δανεισμού, ανάλογα με την τράπεζα που θα επιλεγεί.

Για όλα αυτά όμως υπάρχει λύση. Μπορείτε να συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα στεγαστικά δάνεια, με βάση το ποσό που θέλετε, την ίδια συμμετοχή σας, τη διάρκεια εξόφλησης και την ενεργειακή κλάση του ακινήτου.

Κι αν επιθυμείτε μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε όσα προγράμματα προσφέρουν περίοδο χάριτος τους πρώτους μήνες.