A- A+
Μείωσε ξανά τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων η Τρ. Πειραιώς - Στο 0,13% η «οροφή»

Σε νέες περικοπές των επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας, για δεύτερο συνεχή μήνα, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για εξοικονόμηση πόρων.

Ειδικότερα, από την περασμένη Τρίτη 16/6 οι ετησιοποιημένες αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων «κουρεύτηκαν» κατά 2 - 3 μονάδες βάσης και πλέον το μέγιστο δυνατό επιτόκιο φτάνει το 0,13%.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των αναπροσαργμοών του περασμένου μήνα και ακολουθεί μειώσεις στα επιτόκια που εφάρμοσαν τις προηγούμενες ημέρες οι υπόλοιπες τράπεζες.

Σε γενικές γραμμές τα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής για διάρκεια από 1 έως 12 μήνες:

- Από 0,08% έως 0,10% για προθεσμιακές με ευελιξίες και επιβράβευση σε yellows

- Από 0,09% - 0,12% για προθεσμιακές με ευελιξίες χωρίς επιβράβευση

- Από 0,11% έως 0,13% για προθεσμιακές χωρίς ευελιξίες και χωρίς επιβράβευση

Αύξηση απόδοσης με yellows

Σημειώνεται ότι στην πλειονότητα των προγραμμάτων της η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τη δυνατότητα επιβράβευσης των καταθετών σε είδος μέσω του προγράμματος yellow.

Στα προϊόντα της κατηγορίας, ο καταθέτης εκτός από τόκους λαμβάνει και 250 yellows για κάθε 1 ευρώ καθαρών τόκων.

Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση η ετησιοποιημένη απόδοση να είναι χαμηλότερη κατά 1 μονάδα βάσης, ωστόσο αυτή η απώλεια αναπληρώνεται από την επιβράβευση.

Σε γενικές γραμμές ανά 4 ευρώ καθαρών τόκων κερδίζετε 1 ευρώ επιβράβευσης σε yellows, που μπορεί να εξαργυρωθεί σε αγορές στους συνεργάτες του προγράμματος ανταμοιβής.

Βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει

Για να μην πονοκεφαλιάζεστε πάντως για το ποιο προϊόν να επιλέξετε, έχουμε τη λύση για εσάς.

Το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων, εκτός από τους τόκους που θα λάβετε, υπολογίζει και την αξία της επιβράβευσης σε όρους ευρώ.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε άμεσα τη σύγκριση και να βρείτε το αποδοτικότερο προϊόν με τα χαρακτηριστικά της αρεσκείας σας.