A- A+
Με αποδόσεις έως 5,76% τα διαθέσιμα εταιρικά ομόλογα - Στο 4% της Μυτιληναίος - 2 τρόποι επένδυσης

Δύο φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά των νέων ομολογιακών τίτλων της εταιρείας Μυτιληναίος, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται σε 4%.

Πρόκειται για τίτλους που θα εισαχθούν στην αγορά του ΧΑ και θα μπορούν να αποκτηθούν από ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για τις αποταμιεύσεις τους.

Η διάρκειά τους είναι 7ετής, με την εταιρεία να έχει το δικαίωμα ανάκλησής τους μετά τα πρώτα 5 έτη, ενώ οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε εξάμηνο.


Διαβάστε: Οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια άνω του 2% - Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό κατά περίπτωση


Πώς κερδίζετε

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τον κίνδυνο του εκδότη, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα σταθερό εισόδημα για τα χρήματά σας, σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι μέσω της αγοράς τίτλων σταθερού εισοδήματος στο ΧΑ μπορείτε να αποκτήσετε και άλλα ομόλογα ελληνικών εταιρειών, τα οποία αυτήν την περίοδο προσφέρουν αποδόσεις που προσεγγίζουν ακόμη και το 6%.

Με βάση το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, οι μέσες ετήσιες αποδόσεις στη λήξη των ομολογιακών τίτλων που βρίσκονται σε κυκλοφορία, είναι οι εξής:


ADVERTISEMENT

Πώς τα αποκτάτε

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ υψηλές αποδόσεις, που μπορούν να κλειδώσουν ακόμη και έως το 2029, με βάση τις ημερομηνίες λήξης των παραπάνω ομολόγων.

Η επένδυση σε αυτά μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Πρώτον, με απευθείας αγορά τους από τη δευτερογενή αγορά, στις τρέχουσες τιμές

Δεύτερον, μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού τους σε ελληνικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένων και κρατικών.

Από την αρχή του έτους οι αποδόσεις που έχουν πετύχει τα τελευταία είναι σημαντικές, ξεπερνώντας σε ετησιοποιημένη βάση ακόμη και το 12%.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη για τους μεριδιούχους από τις 31/12/2022, διαμοφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα: