A- A+
Όλες οι προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια άνω του 2% - Οι διάρκειες και τα ελάχιστα ποσά

Επιτόκια που ξεπερνούν το 2%, φτάνοντας ακόμη και σε επίπεδα υψηλότερα του 3%, προσφέρει πλήθος προθεσμιακών καταθέσεων στην εγχώρια αγορά.

Πρόκειται για προνομιακά προγράμματα που έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές τράπεζες, τα οποία διατίθενται για συγκεκριμένες διάρκειες και ποσά.

Μπορεί οι αποδόσεις σε γενικές γραμμές να παραμένουν στάσιμες από τον περασμένο Φεβρουάριο, υπάρχουν όμως σήμερα ευκαιρίες για να κλειδώσετε ένα καλό και σίγουρο εισόδημα για διάστημα από 1 έως 24 μηνών.

Τι να προσέξετε

Πρόκειται για προγράμματα που είναι μάλιστα διαθέσιμα τόσο από συστημικούς ομίλους, όσο και από μικρότερες τράπεζες.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις τα προνομιακά επιτόκια προσφέρονται ακόμη και για ποσά που ξεκινούν από μόλις 1.500 ευρώ.

Προσοχή θα πρέπει να δώσετε κατά κύριο λόγο στο χρόνο καταβολής των τόκων και στη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας χωρίς πέναλτι.

Κι αυτό διότι:

- Πρώτον σε αρκετά προγράμματα τα επιτόκια είναι αυξανόμενα ανά περίοδο εκτοκισμού. Άρα για να πετύχετε την απόδοση που σας υπόσχονται θα πρέπει να διατηρήσετε την προθεσμιακή κατάθεση μέχρι τη λήξη

- Δεύτερον, σε κάποια προϊόντα οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη και στην περίπτωση που σπάσετε το προϊόν νωρίτερα, θα χάσετε όλους τους τόκους.

Μπορείτε γρήγορα, σε λιγότερο από 1΄ να βρείτε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα για το ποσό που διαθέτετε, με αναλυτικές πληροφορίες για τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, μέσω του προγράμματος σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.



ADVERTISEMENT

Τα καλύτερα προγράμματα

Για να πάρετε μία γεύση των καλύτερων αποδόσεων που προσφέρουν σήμερα οι τράπεζες, ετοιμάσαμε ένα πίνακα με όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια τουλάχιστον 2%.

Πρόκειται για τις εξής: