A- A+
Κρας τεστ στα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα - Πόσο συμφέρουν

Προνομιακά επιτόκια, σταθερά για όλη τη διάρκεια εξόφλησης ενός στεγαστικού δανείου, προσφέρουν πλέον όλοι οι συστημικοί όμιλοι.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της μόδας στη στεγαστική πίστη, καθώς οι τράπεζες θέλουν να προσφέρουν στους δανειολήπτες ασφάλεια σε σχέση με τις πληρωμές που θα κάνουν τα επόμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι η διάρκεια ενός στεγαστικού δανείου μπορεί να φτάσει τα 30 έτη, είναι πολύ σημαντικό για τον οφειλέτη να γνωρίζει ποιο θα είναι το συνολικό κόστος από σήμερα.


Εργαλείο: Συγκρίνετε σε 1΄ όλα τα στεγαστικά δάνεια


ADVERTISEMENT

Το πλεονέκτημα των σταθερών

Λύση σε αυτό το ζήτημα προσφέρουν τα προγράμματα σταθερού επιτοκίου, τα οποία πάνω - κάτω σήμερα κινούνται στο ίδιο ύψος με τα κυμαινόμενα επιτόκια.

Έτσι, ο δανειολήπτης κλειδώνει τη δόση του σε χαμηλά επίπεδα και δεν ανησυχεί για την πορεία των επιτοκίων.

Με το θέμα θα ξανασχοληθεί όταν λήξει η περίοδος του σταθερού επιτοκίου. Ή καθόλου, εφόσον επιλέξει σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια εξόφλησης, δυνατότητα που προσφέρουν όλες οι τράπεζες.


ADVERTISEMENT


Επιτόκια και δόσεις

Ακολουθεί ένα παράδειγμα δανείου 100.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση αγοράς ακινήτου εμπορικής αξίας 200.000 ευρώ, με διάρκεια εξόφλησης ίση με τη διάρκεια του σταθερού επιτοκίου.

Δηλαδή οι δόσεις που θα δείτε είναι σταθερές για όλη τη διάρκεια αποπληρωμής και μπορεί να διαμορφώνονται στα επίπεδα ενός μηνιαίου μισθώματος ή και χαμηλότερα.

* Για σύγκριση όλων των προϊόντων κλικ εδώ

Αναλυτικότερα, γα επιτόκια και οι δόσεις διαμορφώνονται ως εξής:

  • Σταθερό για 10 χρόνια


  • Σταθερό για 15 χρόνια


  • Σταθερό για 20 χρόνια


  • Σταθερό για 25 χρόνια


  • Σταθερό για 30 χρόνια

Σημείωση: Τα επιτόκια και δόσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεικτικά - Για να μάθετε τα τελικά επιτόκια θα πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στην τράπεζα).