A- A+
Στεγαστικά δάνεια: Σταθερά επιτόκια για έως 30 χρόνια και από την Τράπεζα Πειραιώς

Στο λανσάρισμα νέων στεγαστικών δανείων με ελκυστικά σταθερά επιτόκια διάρκειας από 3 έως 30 έτη και ύψους 2,30% έως 4,70%, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για την πέμπτη τράπεζα μετά τις Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Attica Bank, που προσφέρει σταθερές δόσεις ακόμη και για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

ADVERTISEMENT

Διάρκεια επιτοκίων

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για όλη τη διάρκεια του δανείου ή σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα χρόνια του δανείου και στη συνέχεια κυμαινόμενου.

Το σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 3 ή 5 ή 10 ή 15 ή 20 ή 25 ή 30 χρόνια, ανέρχεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δανείου και τη συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη, από 2,30% έως 4,70%.

Εάν επιλεγεί συνδυασμός με κυμαινόμενο επιτόκιο, το τελευταίο ανέρχεται σε euribor μηνός πλέον ενός σταθερού περιθωρίου, ανερχόμενου ενδεικτικά από 2,25% έως 3,85%, για την υπόλοιπη διάρκεια του δανείου.

Τα χαρακτηριστικά του δανείου

Το ποσό του δανείου ξεκινά από τις 20.000 ευρώ, με το ποσοστό χρηματοδότησης να διαμορφώνεται σε 80% της εκτιμώμενης αξίας του προσημειούμενου ακινήτου, σύμφωνα με την εκτίμηση του μηχανικού της τράπεζας.

Η ελάχιστη διάρκεια του δανείου ισούται με τη διάρκεια ισχύος του σταθερού επιτοκίου, ενώ η μέγιστη ανάλογα με το σκοπό του:

  • Αγορά, ανέγερση ή ολοκλήρωση – μέχρι 30 έτη
  • Ανακαίνιση ή επισκευή – 20 έτη
  • Αποπληρωμή δανείου από άλλη τράπεζα – μέχρι 3 έτη επιπλέον όσων απομένουν από τη διάρκεια  του αρχικού δανείου

Σημειώνεται ότι η ηλικία του δανειολήπτη στη λήξη του δανείου δεν μπορεί να ξεπερνά το  75ο έτος.

Τέλος παρέχεται περίοδος χάριτος από 6 μέχρι 18 μήνες, για δάνειο με σκοπό την ανέγερση, ολοκλήρωση ή αγορά υπό ανέγερση ακινήτου, κατά τη διάρκεια της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι.