A- A+
Υψηλά επιτόκια και για προθεσμιακές καταθέσεις έως 20.000 ευρώ - Πού φτάνουν

Καλά είναι τα νέα και για μικροκαταθέτες με ρευστότητα έως 20.000 ευρώ, την οποία είναι διατεθειμένοι να δεσμεύσουν για ένα χρονικό διάστημα έως 24 μήνες.

Οι τράπεζες στον τελευταίο κύκλο αναπροσαρμογών στο χαρτοφυλάκιο των λογαριασμών προθεσμίας όχι μόνο αύξησαν τα επιτόκια, αλλά ταυτόχρονα μείωσαν και τα ελάχιστα ποσά για το άνοιγμά τους.

Με τον τρόπο αυτό οι καταθέτες με ποσά έως 20.000 ευρώ μπορούν να πετύχουν υψηλές ετησιοποιημένες αποδόσεις που μπορεί να ξεπερνούν ανάλογα με την τράπεζα ακόμη και το 2%.


Διαβάστε επίσης: Στην εποχή των capital controls επέστρεψαν τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις τον Φεβρουάριο - Τα επίσημα στοιχεία


Τα βασικά χαρακτηριστικά

Η διάρκεια που μπορούν να επιλέξουν οι αποταμιευτές της κατηγορίας ξεκινά από λίγους μήνες και μπορεί να φτάνει έως και τα 2 έτη.

Επιπλέον, πολλά από τα διαθέσιμα προγράμματα δίνουν στους καταθέτες τη δυνατότητα κάθε μήνα ή τρίμηνο, ανάλογα με τη συχνότητα καταβολής των τόκων, να διακόπτουν πρόωρα το προϊόν χωρίς καμία ποινή.

Ως εκ τούτου, εάν τα επιτόκια αυξηθούν εκ νέου στο μέλλον, ο αποταμιευτής θα μπορεί να μεταφέρει τα χρήματά του σε ένα άλλο πιο αποδοτικό πρόγραμμα, αφού θα έχει εισπράξει έως εκείνη τη στιγμή τους δεδουλευμένους τόκους.

ADVERTISEMENT

Οι καλύτερες προθεσμιακές

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Moneyonline, οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις για ποσά 10.000 και 20.000 ευρώ, για διάρκεια 12 μηνών, είναι οι εξής:

(Για άλλα ποσά και διάρκειες συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα εδώ)

Κάντε κλικ στους πίνακες για μεγέθυνση

- 10.000 ευρώ

- 20.000 ευρώ