A- A+
Οι πρώτες προθεσμιακές με 0% είναι γεγονός - Κούρεμα έως 70% και στην ανταμοιβή σε είδος

Προθεσμιακές καταθέσεις με 0% για πρώτη φορά προσφέρει εδώ και λίγες ημέρες συστημικός όμιλος, σηματοδοτώντας το τέλος των αποδόσεων σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων.

Ο λόγος γίνεται για την Alpha Bank, η οποία από τις 23 Ιουλίου έθεσε σε εφαρμογή τα νέα μειωμένα επιτόκια σε όλους τους λογαριασμούς προθεσμίας.

Οι περικοπές στα επιτόκια φτάνουν έως και το 90% και πλέον οι ετησιοποιημένες αποδόσεις για τα ποσά έως και 30.000 ευρώ ξεκινούν από το 0,01%. Πρόκειται ουσιαστικά για άτοκους λογαριασμούς.

Ταυτόχρονα, η τράπεζα προχώρησε σε περικοπές στην ανταμοιβή των καταθετών που προσέφερε μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Bonus έως και κατά 70%, περιορίζοντας το τελικό κέρδος.

Κίνητρο για online προϊόντα

Μικρότερες είναι οι παρεμβάσεις στις online προθεσμιακές καταθέσεις, αυτές δηλαδή που εκδίδονται μέσω e-banking, καθώς η τράπεζα θέλει να δώσει κίνητρο για χρήση των ψηφιακών της καναλιών.

Μάλιστα, για συγκεκριμένα ποσά και διάρκειες όταν η προθεσμιακή κατάθεση ανοίγει μέσω e-banking, προχώρησε σε αυξήσεις επιτοκίων.

Επιπλέον, διατήρησε την «οροφή» στα online προγράμματα στο 0,20%, για ποσά ωστόσο άνω των 100.000 ευρώ.

Έρχονται νέες περικοπές

Το θέμα είναι ότι αυτή η μείωση δεν θα είναι η τελευταία. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το γεγονός ότι σε ορισμένα προγράμματα η απόδοση στους 12 μήνες είναι χαμηλότερη από προϊόντα μικρότερης διάρκειας.

Η αρνητική καμπύλη επιτοκίων αποτελεί σήμα νέων περικοπών στο άμεσο μέλλον.

Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι υπόλοιποι συστημικοί όμιλοι το επόμενο διάστημα.

Πλησιάζουμε με τον τρόπο αυτό στην εποχή όπου η κατάθεση δεν θα αποφέρει τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Όσοι λοιπόν τηρείτε χρήματα σε προθεσμιακές καταθέσεις και θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα τρέχοντα επιτόκια, καλό θα ήταν να σπεύσετε. Διότι έρχονται μειώσεις και θα είναι σαρωτικές.

Μπορείτε να βρείτε το επιτόκιό σας, τόσο για τα προϊόντα της Alpha Bank, όσο και για τα προγράμματα των άλλων τραπεζών με το εργαλείο του Moneyonline.

Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για να μεταβείτε σε αυτό: