A- A+
Οι πρώτες εκδόσεις εγγυημένου κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας για το 2021 - Αποδόσεις και ρίσκο

Στη διάθεση νέων εκδόσεων επενδυτικών προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου προχωρά και το 2021 η Εθνική Τράπεζα, ως αντίδοτο στα χαμηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων.

Η διαφορά των νέων προϊόντων σε σχέση με την πλειονότητα όσων διέθεσε η τράπεζα το 2020 αφορά στην ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, η οποία πλέον έχει καταργηθεί.

Από εκεί και πέρα όμως, ο επενδυτής χωρίς κανένα ρίσκο για το αρχικό του κεφάλαιο, μπορεί να πετύχει αποδόσεις έως 12% ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει.

Οι δύο νέες εκδόσεις

Αναλυτικότερα, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου από τα καταστήματά της τα ακόλουθα δύο επενδυτικά προϊόντα της σειράς «ΚΕΦΑΛΑΙΟ PLUS»:

  • «UR/USD Discrete Range+2M XVΙΙ»

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 2 μήνες και το ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 10.000 ευρώ.

Για να λάβει ο επενδυτής απόδοση του 0,50%, θα πρέπει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου να κινηθεί κατά τους δύο μήνες εντός ενός εύρους μετακύ -1,50% και +1,50% επί της αρχικής παρατήρησης.

Έτσι, ο πελάτης εισπράττει στην Ημερομηνία Λήξης του προϊόντος απόδοση:

• 0,50% εάν επιτευχθεί η παραπάνω Συνθήκη.

• Μηδενική απόοση σε κάθε άλλη περίπτωση.


ADVERTISEMENT


  • «Lillium 2Υ€lite+ XVΙΙ»,

Η διάρκεια της έκδοσης είναι 24 μήνες και ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 30.000 ευρώ.

Δεν υφίσταται ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Η τελική απόδοση μπορεί να φτάσει έως και το 12%, βάση της πορείας του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου (FTSE/ATHEX Large Cap®).

Ειδικότερα, ο επενδυτής λαμβάνει κάθε έτος απόδοση που είναι το μέγιστο ποσοστό μεταξύ του 12% μειωμένου κατά το άθροισμα τυχόν αρνητικών μηνιαίων Μεταβολών του δείκτη του ΧΑ.

Για παράδειγμα:
(κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)