A- A+
Δώροι τόκοι προθεσμιακής ύψους €240.000 από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Τους τόκους μίας προθεσμιακής κατάθεσης αρκετών χιλιάδων ευρώ μπορούν να κερδίσουν οι κάτοχοι καρτών, κάνοντας με αυτές τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ.

Είτε χρησιμοποιείτε χρεωστικές είτε πιστωτικές κάρτες όλες σας ανταμοίβουν σε ποσοστό έως και 4% επί των αγορών σας.

Η ανταμοιβή αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε συνεργάτη του εκάστοτε προγράμματος επιβράβευσης, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Δηλαδή αποτελεί πραγματικό χρήμα, καθώς ανταλλάσσεται με προϊόντα και υπηρεσίες που ούτως ή αλλιώς χρειάζεστε σε τακτική βάση.

Έτσι, με τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ, που αποτελεί ένα μόνιμο έξοδο για όλα τα νοικοκυριά, αποκομίζετε το ίδιο όφελος που θα είχατε αν τοποθετούσατε αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Ένα παράδειγμα

Έστω ένα νοικοκυριό που έχει κάθε μήνα έξοδα 500 ευρώ στο σούπερ μάρκετ. Δηλαδή 6.000 ευρώ το χρόνο.

Επιιλέγοντας τη συνεργαζόμενη με το πρόγραμμα της κάρτας του αλυσίδα, του επιστρέφεται υπό τη μορφή ευρώ ή πόντων ένα ποσοστό αυτών των συναλλαγών.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή κάρτα στην αγορά μέσω της οποίας έχετε όφελος 4% σε κάθε σας αγορά.

Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή θα κερδίσετε 240 ευρώ, που μπορείτε να εξαργυρώσετε σα να ήταν πραγματικά χρήματα σε σούπερ μάρκετ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στους τόκους μίας χρονιάς από μία προθεσμιακή κατάθεση 240.000 ευρώ!

ADVERTISEMENT

Το όφελος με τις κάρτες

Μπορεί το παραπάνω παράδειγμα να είναι ακραίο, είναι όμως ενδεικτικό του οφέλους που μπορείτε να έχετε αν χρησιμοποιείτε σωστά τις κάρτες σας.

Το όφελος στα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών διαμορφώνεται περί το 1%.

Με αυτό το ποσοστό ανταμοιβής κερδίζετε σε ετήσια βάση από αγορές 6.000 ευρώ ένα ποσό γύρω στα 60 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητο.

Τα 60 ευρώ αντιστοιχούν σε μία προθεσμιακή κατάθεση της τάξης των 50.000 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Τα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ

Αναλυτικότερα, τα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των ελληνικών τραπεζών προσφέρουν την ακόλουθη επιβράβευση για κάθε 1.000 ευρώ αγορών στις αλυσίδες που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα: