A- A+
Οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις αν έχετε 10.000 ευρώ - Επιτόκια ως 2,25%

Προνομιακά επιτόκια ακόμη και για μικρά πορτοφόλια, με διαθέσιμα από 10.000 ευρώ εξακολουθούν να προσφέρουν ορισμένες τράπεζες μέσω λογαριασμών προθεσμίας.

Πρόκειται για προγράμματα με χαμηλό ελάχιστο ποσό για το άνοιγμά τους, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν το ίδιο επιτόκιο ανεξάρτητα από το ύψος της αποταμίευσης.

Με τον τρόπο αυτό ακόμη και όσοι έχουν χρήματα στην άκρη, αξίας γύρω από τα επίπεδα των 10.000 ευρώ, μπορούν να κερδίσουν τόκους που οι λογαριασμοί Ταμιευτηρίου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσφέρουν.

Τα χαρακτηριστικά

Τα διαθέσιμα προϊόντα προσυφωνημένης διάρκειας των τραπεζών διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις, διασφαλίζοντας ότι ο καταθέτης θα επιλέξει εκείνο που ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Συγκεκριμένα, στις προθεσμιακές καταθέσεις με δικαίωμα εισόδου για όσους έχουν τουλάχιστον 10.000 ευρώ, παρέχονται οι εξής επιλογές:

- Διάρκεια: Μπορεί να κυμαίνεται από 1 μήνα έως και 24 μήνες

- Καταβολή των τόκων: Κάθε μήνα, κάθε τρεις μήνες, προκαταβολικά ή στη λήξη της κατάθεσης

- Πρόωρη διακοπή: Τα περισσότερα προϊόντα με τακτική καταβολή τόκων δίνουν το δικαίωμα πρόωρης διακοπής τους χωρίς ποινή και αφού έχουν εισπραχθεί οι δεδουλευμένοι τόκοι

- Πρόσθετες καταβολές: Σε ορισμένα προϊόντα δίνεται η δυνατότητα αύξησης του υπολοίπου της προθεσμιακής κατάθεσης κατά τη διάρκειά της, χωρίς αλλαγές στο αρχικώς συμφωνηθέν επιτόκιο.

ADVERTISEMENT

Τα επιτόκια

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά διάφορες προσφορές που εξασφαλίζουν ετησιοποιημένες αποδόσεις ακόμη και υψηλότερες του 2%.

Τα προϊόντα με υψηλά επιτόκια είναι συγκεκριμένα και για να τα βρείτε χρειάζεται λίγο ψάξιμο.

Για να μην ταλαιπωρήστε όμως κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά για εσάς. Στους ακόλουθους πίνακες θα βρείτε τις αποδοτικότερες προθεσμιακές καταθέσεις για αποταμίευση 10.000 ευρώ.

Για άλλα ποσά ή για επιμέρους χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει η προθεσμιακή κατάθεση, χρησιμοποιήστε το εργαλείο του Moneyonline και βρείτε σε 1΄ αυτή που σας συμφέρει περισσότερο.

Από εκεί και πέρα τα καλύτερα προγράμματα για κατάθεση 10.000 ευρώ και οι τόκοι που θα κερδίσετε έχουν ως εξής:

3 μήνες

ADVERTISEMENT

6 μήνες

ADVERTISEMENT

12 μήνες

ADVERTISEMENT

15 μήνες

ADVERTISEMENT

18 μήνες

24 μήνες