A- A+
Η αντεπίθεση των μικρών τραπεζών στις προθεσμιακές καταθέσεις με νέα επιτόκια 2% και άνω

Προσφορές στις προθεσμιακές καταθέσεις έως και 12 μηνών έχουν ενεργοποιήσει το τελευταίο διάστημα οι μικρότερες τράπεζες στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, προχώρησαν σε αυξήσεις των αποδόσεων στους λογαριασμούς προθεσμίας, ενώ υψηλά επιτόκια προσφέρουν ακόμη και για ποσά που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αποσπάσουν μερίδια από τους συστημικούς ομίλους, στους οποίους τηρείται η συντρηπτική πλειονότητα των αποταμιεύσεων από τα νοικοκυριά.

Οι νέες προσφορές

Αναλυτικότερα, τρεις τράπεζες προχώρησαν σε προς τα πάνω αναπροσαρμογές των αποδόσεών τους. Πρόκειται για τις εξής:

1. ProCredit Bank Greece

Διαθέτει μέσω του e-banking της προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 3, 6, 12 και 24 μηνών για ποσά που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ.

Τα προνομιακά επιτόκια που ενεργοποιήθηκαν την 1η Νοεμβρίου και θα ισχύουν έως και το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου, διαμορφώνονται σε 1,25%, 1,50%, 2% και 2,25% αντίστοιχα.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της κατάθεσης.

Ανοίξτε εδώ το νέο σας λογαριασμό


ADVERTISEMENT


2. Optima Bank

Από τις 9 Νοεμβρίου προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση, ακόμη και πάνω από 100%, των επιτοκίων που προσφέρει μέσω της online προθεσμιακής της κατάθεσης.

Αυτή διατίθεται για ποσά που ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και τα επιτόκια κυμαίνονται από 1% έως 2% ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης (1, 3, 6 ή 12 μήνες).

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προσυμφωνημένης διάρκειας του προϊόντος.


3. Attica Bank

Προσφέρει εδώ και μερικές εβδομάδες την ανανεωμένη έκδοση της προθεσιακής κατάθεσης «Attica Progress», η οποία είναι διάρκειας 12 μηνών.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι διαθέσιμο για ποσά από 10.000 ευρώ και η απόδοση στο 12μηνο διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της αποταμίευσης σε 2,3%, 2,4% ή 2,5%.

Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το αυξανόμενο ανά περίοδο εκτοκισμού επιτόκιο, το οποίο μπορεί να ξεκινά από 1,7% και να φτάνει έως το 3,1%.

Συγκεκριμένα, οι τόκοι καταβάλλονται κάθε τρεις μήνες και ο καταθέτης έχει την ίδια ημέρα τη δυνατότητα να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή.

Απλά σε αυτήν την περίπτωση θα χάσει το υψηλότερο επιτόκιο που θα ίσχυε το αμέσως επόμενο τρίμηνο.

Η συγκεκριμένη κατάθεση είναι διαθέσιμη μόνο μέσω των καταστημάτων της τράπεζας.

ADVERTISEMENT

Σύγκριση επιτοκίων

Μπορείτε να βρείτε την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας σε 1΄ μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.

Με δεδομένο ότι πολλά προγράμματα διατίθενται με κλιμακούμενα επιτόκια ανά περίοδο εκτοκισμού και με δικαίωμα διακοπής τους χωρίς πέναλτι, τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στο εργαλείο μας λαμβάνουν και αυτήν την παράμετρο υπόψιν.

Για παράδειγμα αν επιλέξετε να δείτε τις προθεσμιακές καταθέσεις 6 μηνών, στα αποτελέσματα θα εμφανιστούν τόσο τα προϊόντα αυτής της διάρκειας, όσο και εκείνα που είναι μεν μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά μπορούν να διακοπούν στο εξάμηνο χωρίς ποινή.

Ως εκ τούτου έχετε μία πλήρη εικόνα της αγοράς και επιλέγετε την αποδοτικότερη προθεσμιακή κατάθεση για τα χρήματά σας.