A- A+
Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε έως 8 μηνιαίες δόσεις για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων

Εναλλακτικά σενάρια για να μην μπουκώσουν οι φορολογούμενοι με πολλαπλές πληρωμές οφειλών από το φθινόπωρο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με τις αναστολές πληρωμών για τους πληττόμενους από την κρίση του κορωνοϊού πολίτες και επιχειρήσεις, η περίοδος από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο του 2020 έχει γεμίσει με καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης φόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να διευκολύνει τους φορολογούμενους με την αύξηση του αιρθμού των δόσεων του εφετινού φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα εξετάζονται τα εξής:

Φόρος εισοδήματος: Εξόφληση σε 8 μηνιαίες δόσεις από Ιούλιο 2020 έως Φεβρουάριο 2021 έναντι τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπεται σήμερα

ΕΝΦΙΑ: Εξόφληση σε 6 μηνιαίες δόσεις από το Σεπτέμβριο του 2020 έως το Φεβρουάριο του 2021 έναντι των 5 μηνιαίων δόσεων που ισχύουν τα τελευταία χρόνια.

Ρύθμιση για συσσωρευμένα χρέη

Παράλληλα, μελετώνται σενάρια για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών του β΄ τριμήνου του 2020 που πήραν παράταση στην προθεσμία εξόφλησης έως και 4 μήνες.

Μία από τις επικρατέστερες εκδοχές διευκόλυνσης αφορά στην εφαρμογή μίας νέας ρύθμισης 12 μηνών, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν οι συγκεκριμένες οφειλές.

Μάλιστα, το επιτόκιό της αναμένεται να είναι πολύ χαμηλό, ακόμη και στα επίπεδα του 1%, ενώ η ρύθμιση θα μπορεί να γίνεται μία φορά.